139
|

Ψητό και τραγανό το κουνουπίδι!

Avatar Αναστασία Λαμπρία 20 Μαρτίου 2015, 08:28

Ψητό και τραγανό το κουνουπίδι!

Avatar Αναστασία Λαμπρία 20 Μαρτίου 2015, 08:28

Ο φίλος μου ο Ίγκυ, ευαίσθητος πολύ στα θέματα γεύσης-όσφρησης-βρώσης και ο καλύτερος μη επαγγελματίας ψήστης ψαριών που έχω συναντήσει, ξαφνιάστηκε κι ενθουσιάστηκε τις προάλλες όταν δοκίμασε το ψημένο κουνουπίδι που μου 'χει μάθει η Αγλαΐα. Ήμασταν πάνω στη θάλασσα, εκείνος έψηνε αγναντεύοντας κι εγώ τον ζάλιζα: «Τέρμα τα βραστά ή ωμό (α λα μοντ της δεκαετίας 80) ή στον φούρνο, λίγο καψαλισμένο να χάσει τη μελαγχολία του και μετά να κάνει σκέρτσα με διάφορα αρτύματα».

Κουνουπίδι τραγανό με κύμινο και αμύγδαλα

  • 1 ολόκληρο μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι, ανοιγμένο στα μπουκετάκια του
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές σιρόπι ροδιού ή άλλο αντίστοιχο από τα μπακάλικα της ανατολίτικης κουζίνας
  • 1 ½ κουταλάκι κύμινο τριμμένο και
  • ½ κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
  • 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • πιπέρι καγιέν στη μύτη του κουταλιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι μύγδαλα ασπρισμένα και σπασμένα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News