207
Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το χαβιάρι | Κική Τριανταφύλλη

Λινγκουίνι με χαβιάρι, ξύσμα λεμονιού και ένα μυστικό

Κική Τριανταφύλλη 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:16
Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το χαβιάρι
|Κική Τριανταφύλλη

Λινγκουίνι με χαβιάρι, ξύσμα λεμονιού και ένα μυστικό

Κική Τριανταφύλλη 15 Φεβρουαρίου 2021, 09:16

Ενα δώρο …αγιοβαλεντινίτικο κατέληξε να γίνει εκπληκτικό πιάτο. Θα σας τα πω όμως με τη σειρά. Το δώρο ήταν ένα μικρό κουτάκι με σπουδαίο ελληνικό χαβιάρι οσέτρα Thesauri από την Αρτα και (αγαπημένο μου) αφρώδες ροζέ Ωδή Πανός από τη Νεμέα. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να κάνω τη συνταγή της Ολγας Ιωάννου, παλιάς μου διευθύντριας στο «Παιδί μου κι Εγώ».

Στη γιορτή του περιοδικού τα Χριστούγεννα η Ολγα μάς έφερνε πάντα κρακεράκια αλειμμένα με χειροποίητη ξινή κρέμα δικής της παρασκευής. Χτυπούσε κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πυκνή σαντιγί πρόσθετε λίγο ξινό γιαούρτι, πάγωνε, et voilà, το πιο ωραίο στρωματάκι για το μαύρο χαβιάρι!

Αργότερα πρόσθεσα στη συνταγή και λίγο τυρί κρέμα. Εκτός από φίνο, ελαφρώς ξινούτσικο ταίρι για χαβιάρι και μπρικ, ταιριάζει απίθανα και με βραστή ή ψητή πατάτα (ρίξτε της από πάνω και λίγο ψιλοκομμένο σχοινοόπρασο).

Ενα πολύ απλό αλλά σπουδαίο πρώτο πιάτο

Στο χωριό όμως δεν ήταν εύκολο να βρω τα υλικά που χρειαζόμουν εκείνη την ώρα, οπότε έφτιαξα μια απλή απλούστατη μακαρονάδα.  Αρκούν αυτές οι μικρές μαύρες μπίλιες, που γλιστράνε και σκάνε αυθάδικα στο στόμα, για να την απογειώσουν. Αλλά της έκανα και ένα twist.

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News