193
Ένα φαγητό που το αγαπούν όλα τα παιδιά και γίνεται εύκολα και γρήγορα στην κατσαρόλα | Shutterstock

Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 8 Μαΐου 2017, 09:16
Ένα φαγητό που το αγαπούν όλα τα παιδιά και γίνεται εύκολα και γρήγορα στην κατσαρόλα
|Shutterstock

Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

Βαγγελιώ Κασσαπάκη 8 Μαΐου 2017, 09:16

Είναι απ’ αυτά τα νόστιμα κι εύκολα φαγάκια της «αγίας καθημερινότητας» που θα έλεγε και η αείμνηστη Εύη Βουτσινά. Για βιαστικές μαμάδες που θέλουν ένα πλήρες γεύμα για την οικογένεια αλλά δεν έχουν το χρόνο να το ετοιμάσουν ιδιαίτερα μεσοβδόμαδα. Μαγειρευτό, χορταστικό, καθημερινό, σπιτικό πιάτο.

Γι τις μαμάδες  που μαγειρεύουν κάθε μέρα και κάποτε εξαντλούν τις ιδέες τους, που κάποτε δεν έχουν όρεξη για ιδιαίτερα πιάτα και κάποτε δεν έχουν χρόνο για σύνθετα… Αποδεκτή απάντηση στο ερώτημα «τι θα φάμε σήμερα», ακόμη και από τα πιο δύσκολα παιδιά. Χωρίς τηγάνια και χωριστές σάλτσες. Γρήγορα. Εύκολα. Καλοκαιρινά.

Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων (μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα ήταν και η μάνα μου), αρέσει πια σε όλη την οικογένειά μου και το συνηθίζω σε μέρες που οι δουλειές είναι πολλές. Δεν θέλει άλλα συνοδευτικά εκτός από φρέσκο ψωμάκι και ίσως μια σαλάτα γι αυτούς που δεν τρώνε τίποτα χωρίς σαλάτα όπως εμείς.

Οι κεφτέδες, ακόμη και χωρίς τηγάνισμα είναι πολύ νόστιμοι όπως βράζουν μέσα στη σάλτσα, και σαφώς πιο ελαφροί  για  το στομάχι. Οι πατάτες παίρνουν νοστιμιά από τον κιμά και με το άμυλό τους κάνουν μια δεμένη και νόστιμη σάλτσα στο φαγητό μας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News