201
Μερικά φυλλαράκια δυόσμου και 1-2 φέτες λεμόνι και πορτοκάλι αρκούν για να ετοιμάσετε ένα ωραίο ποτό | Shutterstock

Eνα ποτήρι νερό γεμάτο αρώματα

Κική Τριανταφύλλη 13 Ιουνίου 2018, 14:40
Μερικά φυλλαράκια δυόσμου και 1-2 φέτες λεμόνι και πορτοκάλι αρκούν για να ετοιμάσετε ένα ωραίο ποτό
|Shutterstock

Eνα ποτήρι νερό γεμάτο αρώματα

Κική Τριανταφύλλη 13 Ιουνίου 2018, 14:40

Αρωματισμένο νερό είδα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια, σε ένα σνακ μπαρ στη Στοκχόλμη. Πάνω στον πάγκο ήταν τοποθετημένες μερικές γυάλινες καράφες με νερό και παγάκια, ανάμεσα στα οποία επέπλεαν στη μία ροδέλες αγγουριού, στην άλλη ροδέλες λεμονιού και σε μια τρίτη φυλλαράκια δενδρολίβανου.

Από τότε το κάνω κι εγώ, όχι μόνο όταν έχω καλεσμένους στο σπίτι, αλλά και κάθε μέρα, ειδικά το καλοκαίρι, που πρέπει να πίνουμε πολύ νερό, το οποίο γευστικά συνήθως είναι αδιάφορο και βαρετό.

Όταν όμως είναι αρωματισμένο, πίνεται πολύ ευχάριστα και το κυριότερο έχει από ελάχιστες έως μηδέν θερμίδες, ενώ είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. O πιο απλός και αγαπημένος μου συνδυασμός είναι λεμόνι – δυόσμος.

Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνω μερικές ροδέλες λεμονιού (αφού το πλύνω) και μερικά φύλλα δυόσμου, μπόλικα παγάκια και παγωμένο νερό. Γεμίζω κάθε τόσο το ποτήρι μου με νερό και αυτό είναι όλο. Βέβαια, συνδυασμούς μπορείτε να κάνετε άπειρους, είναι θέμα γούστου και εποχής.

Για λόγους ασφαλείας σας προτείνω απλώς να προτιμάτε βιολογικά βότανα, φρούτα και λαχανικά. Κόψτε τα σε ροδέλες, κύβους ή μπαστουνάκια, προσθέστε το αγαπημένο σας αρωματικό βότανο, γεμίστε την κανάτα με νερό, σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την τουλάχιστον 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Δείτε διάφορους συνδυασμούς εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News