382
Ο Μακρόν στο προεδρικό μέγαρο σε ατμοσφαιρικό ενσταντανέ από τη επίσημη φωτογράφο του, την Σοαζίγ ντε λα Μουασονιέρ | Twitter.com/soazigdlm

Υπερκόπωση ή καβγάς με την Μπριζίτ πίσω από το τετραήμερο ρεπό του Μακρόν;

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 14:34
Ο Μακρόν στο προεδρικό μέγαρο σε ατμοσφαιρικό ενσταντανέ από τη επίσημη φωτογράφο του, την Σοαζίγ ντε λα Μουασονιέρ
|Twitter.com/soazigdlm

Υπερκόπωση ή καβγάς με την Μπριζίτ πίσω από το τετραήμερο ρεπό του Μακρόν;

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 14:34

Τέσσερις ημέρες άδεια για να ηρεμήσει κάπως από την κόπωση που φέρνουν τα ταξίδια και το απαιτητικό πρόγραμμα είναι ό,τι πρέπει για ένα μεγαλοστέλεχος. Μπορεί να συμβεί το ίδιο και για τον πρόεδρο της Γαλλίας;

Η τετραήμερη ανάπαυλα του Εμανουέλ Μακρόν, την οποία «κόλλησε» στην ημέρα των Αγίων Πάντων την 1η Νοεμβρίου όπως εκατομμύρια Γάλλοι, έχει προκαλέσει συζητήσεις στη χώρα για όσα μπορεί να κρύβει.

Το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι το ζεύγος Μακρόν αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση για να περάσει μερικές ημέρες ηρεμίας πριν από ένα πολυήμερο ταξίδι που θα συμπέσει με τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μικρές φθινοπωρινές διακοπές λέγεται μάλιστα ότι ήταν ο λόγος που το υπουργικό συμβούλιο έγινε Τρίτη αντί για την Τετάρτη.

Οι συνεργάτες του διαψεύδουν πάντως ότι ο Μακρόν δείχνει ανησυχητικά σημάδια υπερκόπωσης. «Απλά κρατά δυνάμεις», λένε.

Αλλά οι κακιές – και διόλου λυρικές στις περιγραφές τους – γλώσσες λένε ότι ο Μακρόν προκάλεσε υπερκόπωση στον εαυτό του γιατί θέλει να περνάνε από τα χέρια του όλα και για το ότι δεν αναθέτει ευθύνες πέρα από ένα πολύ στενό κύκλο συνεργατών.

Ταξιδεύει και πολύ: μέσα σε 17 μήνες, γράφουν οι Times του Λονδίνου, ο Μακρόν έχει κάνει 66 ταξίδια στο εξωτερικό (ένα από αυτά στην Ελλάδα) και 170 επισκέψεις σε περιφέρειες. Εχει όμως και πολιτικούς πονοκεφάλους μετά από ένα πολιτικά δύσκολο φθινόπωρο, με παραιτήσεις υπουργών και ένα ταραχώδη ανασχηματισμό.

Το αποτέλεσμα, ο 40άρης Μακρόν να χάσει βάρος, να εμφανίσει γκρίζες τρίχες και κάποιες ρυτίδες. «Το βάρος της εξουσίας τού άλλαξε το πρόσωπο», λέει ένας συνεργάτης.

Η επίσημη φωτογράφος απαθανάτισε μια καθημερινή σκηνή του ζεύγους – τι να έλεγαν άραγε;

Λέγεται ακόμη ότι η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν τον έπεισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα και να κατεβάσει τους ρυθμούς του.

Οι ψίθυροι από το Ελιζέ, που επικαλείται η Le Parisien, μιλούν και για ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι με φωνές. Αιτία η συμπεριφορά του Μακρόν που είτε είναι ειρωνικός απέναντι σε πολίτες – θυμηθείτε το περιστατικό με τον νεαρό μαθητή – είτε κάνει πράγματα που δεν αρμόζουν σε πρόεδρο – θυμηθείτε τη φωτογραφία με τους ημίγυμνους χορευτές.

«Τέρμα οι μαλ…!» λέγεται ότι ήταν το αυστηρό μήνυμα της Μπριζίτ Μακρόν – που θυμήθηκε ξανά ότι μια δασκάλα βάζει πού και πού στην τάξη ακόμη και τον αγαπημένο μαθητή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...