201
Νεοσύλλεκτοι Χούθι παρελαύνουν πατώντας πάνω σε αμερικανική σημαία, στο Μπανί Χουσαϊς της Υεμένης, τη Δευτέρα | REUTERS/Khaled Abdullah

Υεμένη: ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν ξανά τους Χούθι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 11:01
Νεοσύλλεκτοι Χούθι παρελαύνουν πατώντας πάνω σε αμερικανική σημαία, στο Μπανί Χουσαϊς της Υεμένης, τη Δευτέρα
|REUTERS/Khaled Abdullah

Υεμένη: ΗΠΑ και Βρετανία βομβάρδισαν ξανά τους Χούθι

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2024, 11:01

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ότι διεξήγαγαν νέα πλήγματα εναντίον των  Χούθι στην Υεμένη, αναφέροντας ότι χτυπήθηκαν οκτώ «στόχοι» των ανταρτών.

Συγκεκριμένα, επλήγησαν ιδίως «υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης», «θέσεις πυραύλων» και εγκατάσταση «επιτήρησης του εναέριου χώρου» των Χούθι, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο συμμάχων.

Η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς και η Ολλανδία παρείχαν υποστήριξη στη νέα στρατιωτική επιχείρηση, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

«Αυτά τα πλήγματα ακριβείας έχουν σκοπό να μειωθεί η δυνατότητα των Χούθι να απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο και τις ζωές αθώων ναυτικών», ανέφεραν Ουάσινγκτον και Λονδίνο.

Νωρίτερα, το υεμενίτικο πρακτορείο ειδήσεων SABA, που πρόσκειται στους Χούθι, έκανε λόγο για αμερικανοβρετανικούς βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα και σε επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, επίσης προσκείμενο στους Χούθι, σημειώθηκαν τέσσερα πλήγματα στην αεροπορική βάση Αλ Νταϊλάμι, βόρεια της πρωτεύουσας.

Την Δευτέρα, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πλήγματα με πυραύλους εναντίον αμερικανικού φορτηγού πλοίου, του «Ocean Jazz», στα ανοικτά του Κόλπου του Αντεν, κάτι που διέψευσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Οι Χούθι επανέλαβαν την Δευτέρα πως θα συνεχίσουν να εμποδίζουν «ισραηλινά πλοία» να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα ωσότου τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα «ανταποδίδουν κάθε επίθεση» εναντίον της Υεμένης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...