557
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγυρίζει με το χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη. «Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν!» είπε | Facebook/Eleftherios Petrounias

Λευτέρης Πετρούνιας, η επιστροφή

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2020, 12:19
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πανηγυρίζει με το χρυσό μετάλλιο στη Μελβούρνη. «Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν!» είπε
|Facebook/Eleftherios Petrounias

Λευτέρης Πετρούνιας, η επιστροφή

Sportscaster Sportscaster 22 Φεβρουαρίου 2020, 12:19

Ηταν βέβαιος για τη νίκη του. Αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν εξαρτώνται από τον ανταγωνισμό. Αντίπαλος είναι μόνον ο εαυτός τους: το σώμα και το μυαλό τους. Στον προκριματικό ένιωσε καλά. Δυνατός. Για πρώτη φορά μετά τον εφιάλτη που έζησε, μπορούσε, πάλι, να… μιλήσει στους κρίκους κι εκείνοι να τον υπακούσουν. Οπως παλιά. Πήρε την υψηλότερη βαθμολογία (15.058). Υστερα, ενημέρωσε στα social media για την «επιστροφή» του. «Πρώτη θέση μετά τον προκριματικό και πετάμε για τελικό!! Ηθελα καιρό να το γράψω αυτό…».

Το πρωί του Σαββάτου, στη Μελβούρνη, έκανε ακριβώς αυτό που υποσχέθηκε: «πέταξε» και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυμναστικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 15.066 βαθμούς. Κανένας από τους υπόλοιπους επτά φιναλίστ δεν ξεπέρασε τους 15.000. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές πρωτιές που χρειάζεται, σε ισάριθμα τουρνουά, για να «εκθρονίσει» τον Κινέζο Γιανγκ Λιου από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει στα δύο επόμενα (12-15 Μαρτίου στο Μπακού και 18-21 Μαρτίου στην Ντόχα) να συγκεντρώσει ακόμη καλύτερες βαθμολογίες (πάνω από 15.216). Αλλά, αφού έφτασε μέχρι εδώ, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτόν.

Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορούσε να ενώσει τις παλάμες του, οδηγούσε με ένα χέρι, και οι φρικτοί πόνοι δεν τον άφηναν να κοιμηθεί. Εμεινε εκτός προπονήσεων για σχεδόν 11 μήνες, που στον πρωταθλητισμό ισοδυναμούν με… αιώνα. Σε μια σειρά από Παγκόσμια Κύπελλα δεν ήταν δυνατόν να λάβει μέρος. Επανεμφανίστηκε στην Στουτγκάρδη (Σεπτέμβριος 2019), αλλά κατέλαβε την τέταρτη θέση με 14.733 βαθμούς. Τον Νοέμβριο, στο Κότμπους, ήρθε δεύτερος (14.866). Ανέτοιμος ακόμη, αλλά και με πυρετό λόγω ίωσης, πάλεψε σαν λιοντάρι. Και τώρα, στη Μελβούρνη, ο «άρχοντας των κρίκων» ανέβηκε πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ξεπερνώντας για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τους 15.000 βαθμούς.

«ΧΡΥΣΟΣ» Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ!

ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΣ ο Eleftherios Petrounias, κατέκτησε πανηγυρικά το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ? στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Μελβούρνης, με 15,066 βαθμούς στον τελικό των κρίκων! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Έλληνα πρωταθλητή, που συνεχίζει δυνατά την προσπάθειά του για την Ολυμπιακή πρόκριση! ? ?? #petrounias #rings #lordooftherings #gymnastics #hellenicgymnastics #roadtotokyo2020 #MelbWC20 #GymnasticsWorldCup

Geplaatst door Hellenic Gymnastics Federation op Zaterdag 22 februari 2020

Ο Γιανγκ Λιου και άλλοι 11 κινέζοι αθλητές δεν αγωνίστηκαν, εξαιτίας του κορωνοϊού. Για να ταξιδέψουν στην Αυστραλία έπρεπε να έχουν περάσει, προηγουμένως, από κάποια άλλη χώρα, και να έχουν παραμείνει εκεί -σε καραντίνα- για τουλάχιστον 14 μέρες. Αλλά, δεν το είχαν προβλέψει. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο Λιου δεν αγωνιστεί ούτε τον Μάρτιο, ο Πετρούνιας πρέπει να πιάσει τη συγκεκριμένη βαθμολογία. Δεν θα είναι εύκολο, όμως ο «κανονικός» Λευτέρης είναι αθλητής που συνηθίζει να πλησιάζει τους 16.000 πόντους. Τουλάχιστον αυτό μας είχε δείξει, από το 2015 που άρχισε το απίθανο σερί των θριάμβων του, μέχρι τον τραυματισμό του.

Με τη σημερινή του νίκη κάλυψε τη βαθμολογική του διαφορά από τον Βρετανό Τάλοχ. Στη χειρότερη περίπτωση, θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία -υπό προϋποθέσεις- μπορεί, επίσης, να τον πάει στο Τόκιο ως επιλαχόντα. Ο ίδιος πιστεύει ότι θα ταξιδέψει στους Ολυμπιακούς του 2020… πρώτη θέση. Γιατί όχι; Ο τρόπος με τον οποίο «νίκησε» έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, που θα έστελνε τους περισσότερους πρωταθλητές στο σπίτι τους, επιβεβαιώνει πως αθλητές με την «ψυχή» του Πετρούνια, όλα τα μπορούν.


ΥΓ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και του ευχήθηκε την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. «Οι ευχές όλων μας σε συνοδεύουν για την κατάκτηση της κορυφής στο Τόκιο. Ήδη όμως, και ανεξάρτητα από αυτό τον στόχο, είσαι στην κορυφή της εκτίμησης και της αγάπης κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...