623
Οι δύο γυναίκες λίγο μετά την επίθεση | Twitter

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δικηγόρο έξω από το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/11/2017 16:32
Οι δύο γυναίκες λίγο μετά την επίθεση
|Twitter

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε δικηγόρο έξω από το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 01/11/2017 16:32

Ηταν ακόμα μία άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση από μέλη ή οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας κοντά στο Εφετείο, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την πολύκροτη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφ. Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τότε, έπεσαν πάνω σε δύο άνδρες που πετούσαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της οργάνωσης. Οι δύο γυναίκες ζήτησαν από τον οδηγό να κλείσει τις πόρτες όμως οι δύο άνδρες πρόλαβαν να τις προσεγγίσουν και να τις χτυπήσουν.

DNiPJQLWkAAoM-w.jpg large

Οι δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, γρονθοκοπήθηκαν στο πρόσωπο. Η μία δέχτηκε γροθιά στην μύτη και η άλλη στο στόμα. Αφού συνήλθαν, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με το επεισόδιο.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι για την επίθεση προσήχθησαν συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

Εν τω μεταξύ, η δίκη της Χρυσής Αυγής διεκόπη για τις 3 Νοεμβρίου αφού το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής: Επικοινωνία προσαχθέντων με Κασιδιάρη

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από την ΓΑΔΑ καταγγέλλοντας προνομιακή επικοινωνία των προσαχθέντων με τον Η. Κασιδιάρη αλλά και δικηγόρους, κατά παράβαση κάθε διαδικασίας.

Ο κ. Καμπαγιάννης έκανε λόγο για κλίμα εκφοβισμού και τραμπουκισμού του κόσμου ακόμα και των μαρτύρων και πλέον και των δικηγόρων της δίκης. Μάλιστα υποστήριξε ότι το πρωινό επεισόδιο με θύμα τις δύο γυναίκες έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων.

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η ΝΔ μιλώντας «για νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο.

» Καλούμε τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα, να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία».

Σκληρή ανακοίνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου. Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και τονίζει ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ».

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών. Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...