264
Οι οκτώ άνδρες ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την επέτειο αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο. Πέντε από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ | La Nacion

Αυτή είναι η παρέα των Αργεντινών που ξεκλήρισε ο τρομοκράτης του Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:00
Οι οκτώ άνδρες ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την επέτειο αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο. Πέντε από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ
|La Nacion

Αυτή είναι η παρέα των Αργεντινών που ξεκλήρισε ο τρομοκράτης του Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2017, 11:00

Για τους περισσότερους ανθρώπους ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη είναι όνειρο ζωής. Τέτοιο ήταν και για μια παρέα οκτώ Αργεντινών που είχαν πάει στην αμερικανική μητρόπολη για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Και μέσα σε λίγες στιγμές έγινε εφιάλτης. Πέντε άνδρες από την παρέα σκοτώθηκαν στο Μανχάταν, κατά την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής.

Ως δράστης της επίθεσης έχει κατονομαστεί ο Ουζμπέκος  Σαϊφούλο Σαΐποφ.

Τα θύματα, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κατάγονταν από το Ροσάριο» και ανήκαν «σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει (στη Νέα Υόρκη) για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην Πολυτεχνική Σχολή» της πόλης αυτής, 300 χλμ. βόρεια του Μπουένος Aϊρες.

Φωτογραφία της παρέας έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα La Nacion με ανάρτησή της στα social media.

Τα θύματα κατονομάστηκαν ως οι:  Χερνάν Ντιέγκο Μεντόζα, Ντιέγκο Ενρίκε Ανγεκλίνι, Αλεχάντρο Νταμιάν Πανούτσο, Αριέλ Ερλίτζ και Χερνάν Φερούτσι.

Ενα έκτο θύμα ήταν επίσης αλλοδαπός. Πρόκειται για μια Βελγίδα, όπως γνωστοποίησε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Με βαθιά μου λύπη ανακοινώνω ότι υπάρχει ένα θύμα από το Βέλγιο στο Μανχάταν, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους φίλους» του θύματος, ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών ο  οποίος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga είπε ότι το θύμα είναι «μια γυναίκα από το Ρουλέρς της δυτικής Φλάνδρας, που επισκεπτόταν την πόλη (της Νέας Υόρκης) συνοδευόμενη από την αδελφή της και τη μητέρα της». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...