236
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου | Intimenews

Χατζηδάκης: «Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι παγκόσμιο ρεκόρ»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 16:00
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου
|Intimenews

Χατζηδάκης: «Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι παγκόσμιο ρεκόρ»

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 16:00

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που ξεκινάει την απολιγνιτοποίηση για οικονομικούς αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μέτρα και τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά τους τελευταίους δύο μήνες, τα οποία, όπως είπε, οδήγησαν τη ΔΕΗ στο να ξεφεύγει από το φάσμα της χρεοκοπίας υπογράμμισε πως «δεν ζητάμε να μας πει κανένας “μπράβο” από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το θράσος σε σχέση με τη ΔΕΗ πραγματικά είναι παγκόσμιο ρεκόρ».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως με τα χρήματα που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν είχαν κλείσει οι παλιές λιγνιτικές μονάδες «και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους με τα λεφτά που παίρνουν σήμερα, θα κόστιζαν φθηνότερα στη ΔΕΗ απ’ ό,τι σήμερα που είναι ανοιχτές».

Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι «θέλουμε η χώρα να είναι στην πρωτοπορία των δράσεων» που αναλαμβάνονται διεθνώς για την κλιματική αλλαγή και η απολιγνιτοποίηση είναι μια από αυτές.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως ο ορκωτός ελεγκτής για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο έγραψε ότι είναι ορατό το πρόβλημα η εταιρεία να μην μπορεί να λειτουργήσει, ενώ την Τρίτη, μετά τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες, είπε το ακριβώς αντίθετο: «ότι ξέφυγε η ΔΕΗ από το φάσμα της αβεβαιότητας και της χρεοκοπίας».

Τέλος, ανέφερε πως σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή ρυθμίσεις, που θα απαλλάσσουν τη ΔΕΗ από περιορισμούς του Δημοσίου «αλλά βεβαίως πάντοτε θα λαμβάνεται υπόψη η διαφάνεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...