221
|

Χατζηδάκης: Νέο κεφάλαιο για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 13:36

Χατζηδάκης: Νέο κεφάλαιο για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 13:36

Για ένα νέο κεφάλαιο για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) μίλησε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του με αφορμή τον διορισμό του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Ρίκαρντ Σκούφια, και του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Αριστοφάνη Στεφάτου, από τον Πρωθυπουργό, κατόπιν πρότασης του υπουργού και σχετικής έγκρισης της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο υπουργός Ενέργειας έκανε ειδική αναφορά στο διευρυμένο αντικείμενο της ΕΔΕΥ μετά την απορρόφηση ενός αριθμού διεθνών έργων διασυνοριακών αγωγών φυσικού αερίου, όπως είναι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IGB), ο IGI Poseidon και ο East Med.

Οπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, πρόκειται για έργα που υποστηρίζονται από διακυβερνητικές συμφωνίες μεταξύ αρκετών χωρών στην περιοχή της Μεσογείου και τα οποία θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια εφοδιασμού, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου που θα επηρεάσει κάποιες από τις πιο σημαντικές στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ο νέος πρόεδρος, Ρίκαρντ Σκούφιας, τόνισε ότι ο κλάδος της ενέργειας και των εξορύξεων εστιάζει όσο κανένας άλλος στην περιβαλλοντική και την κοινωνική διακυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος Αριστοφάνης Στεφάτος έκανε λόγο για σημαντικές ευκαιρίες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. «Εξασφαλίζοντας αυτές τις ευκαιρίες», συμπλήρωσε, «δίνουμε στη χώρα τη δυνατότητα να διευρύνει τις πιθανές στρατηγικές επιλογές για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης των δεσμεύσεων για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την προοδευτική απανθρακοποίηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...