847
Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης, ένα αυτοδιοικητικό σίριαλ με πολλά επεισόδια | ΙΝΤΙΜΕ

Χάσαμε τη Μαρίνα (Πατούλη), στοπ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 17:14
Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης, ένα αυτοδιοικητικό σίριαλ με πολλά επεισόδια
|ΙΝΤΙΜΕ

Χάσαμε τη Μαρίνα (Πατούλη), στοπ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 17:14

Το ενδο-οικογενειακό σίριαλ με την υποψηφιότητα της Μαρίνας Πατούλη στο Μαρούσι έφτασε στο τέλος του -ή μήπως όχι;

Η σύζυγος του απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, με μια λιτή δήλωσή της ανακοινώνει ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία του Αμαρουσίου.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης τονίζει ότι δεν θα είναι υποψήφια προκειμένου να συμβάλει στην ενότητα που με τη σειρά της θα διασφαλίσει «τη συνέχεια του σπουδαίου έργου» του δημάρχου Αμαρουσίου και συζύγου της Γιώργου Πατούλη.

Η ανακοίνωση της Μαρίνας Πατούλη έχει ως εξής:

«Σε όλη μου τη διαδρομή είχα τρεις βασικές προτεραιότητες: Το καλό της πόλης μας, τη στήριξη της οικογένειάς μου και την ενότητα της παράταξης από την οποία προέρχομαι. Με τα κριτήρια αυτά, δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου και προτίθεμαι να συμβάλω ενωτικά στο να διασφαλιστεί η συνέχεια στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι. Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, ελπίζω να δείξουν όλοι την ίδια ενωτική διάθεση».

 

Το σίριαλ είχε ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου, όταν η κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της για τη δημαρχία στο Μαρούσι υποστηρίζοντας ότι:

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου… Οταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου». Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη. Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

«Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ. Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου.

«Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης. Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας. Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας».

Αμέσως μετά, ακολούθησε η διευκρινιστική δήλωση του συζύγου της ότι αυτός δεν θα υποστηρίξει τη γυναίκα του αλλά τον Νεοδημοκράτη Θεόδωρο Αμπατζόγλου, καθώς ετίθετο θέμα συμβολισμών αλλά και εσωκομματικών ισορροπιών, αφού ο κ. Αμπατζόγλου είναι εκλεκτός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έγινε στο Μαρούσι ένα σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον. Η υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου είναι μια επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί και την εκλογική νίκη στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα στο Μαρούσι το 2007. Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή δήλωσα με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητα του για το Δήμο Αμαρουσίου. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη νίκη στο Μαρούσι και στην Περιφέρεια Αττικής», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης.

Και… κερασάκι στην τούρτα ήταν η δήλωση της κυρίας Πατούλη, στις 24 Δεκεμβρίου, ότι ο άνδρας της δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση:

«Δεν υπάρχει καμία πικρία με τον άντρα μου. Είμαστε μαζί 32 χρόνια και η σχέση αυτή έχει δοκιμαστεί. Δεν υπάρχει μάχη, μόνο διάθεση προσφοράς. Ήταν αρνητικός, δεν γνώριζε τη στιγμή της υποψηφιότητας γιατί υπήρχε μια πολύ έντονη αντίδραση. Ο σύζυγός μου έχει παράξει ένα τεράστιο έργο στο Μαρούσι με δουλειά ετών. Είναι ένας άντρας που πρέπει να είναι ακριβοδίκαιος και τον εξυψώνει σαν άντρα αυτή η στάση και τον τιμά», είχε τονίσει.

Αν λοιπόν παραβλέψουμε το ενδεχόμενο εκείνο που υποστήριξαν πολλοί από την αρχή, ότι δηλαδή η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της ήταν ένα επικοινωνιακό κόλπο, μένει τώρα να δούμε κατά πόσο η αποχώρηση της κυρίας Πατούλη από την δημαρχιακή κούρσα έγινε κατόπιν πιέσεων από το εσωτερικό της ΝΔ.

To πιθανότερο, κατά πολλούς, σενάριο είναι η ΝΔ να έχει ζητήσει από τον κ. Αμπατζόγλου να επικοινωνήσει με την κυρία Πατούλη προκειμένου να της προτείνει να μπει στο ψηφοδέλτιό του ως δημοτική σύμβουλος.

Κάτι που, αν όντως ισχύσει, θα κλείσει- τρόπον τινά – το σίριαλ της υποψηφιότητας της συζύγου Πατούλη στο Μαρούσι.

Εκτός κι αν το «υψηλό ζεύγος» μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις μέχρι τον Ιούνιο…