568
Το ζεύγος Γιώργου και Μαρίνας Πατούλη φιλοδοξεί να κάνει την δημαρχία... οικογενειακή υπόθεση | Facebook/Marina Patoulis

Είναι πρόβλημα για τη ΝΔ η Μαρίνα Πατούλη;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 10:50
Το ζεύγος Γιώργου και Μαρίνας Πατούλη φιλοδοξεί να κάνει την δημαρχία... οικογενειακή υπόθεση
|Facebook/Marina Patoulis

Είναι πρόβλημα για τη ΝΔ η Μαρίνα Πατούλη;

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2018, 10:50

Θα πάει.. σόι η δημαρχία στο Μαρούσι; Και πόσο αυτό μπορεί να προκαλέσει εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία εν όψει αυτοδιοικητικών -και άλλων- εκλογών;

Αυτά είναι δύο ερωτήματα που προκύπτουν μετά την ανακοίνωση της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, συζύγου του νυν δημάρχου Αμαρουσίου και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ότι σκοπεύει να διαδεχθεί τον άνδρα της στον δημαρχιακό θώκο!

Η κυρία Πατούλη ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για τον δήμο Αμαρουσίου με μια δήλωση με… υπονοούμενα αλλά και αναφορές σε πλατωνικά ρητά!

Η κυρία Πατούλη στην ανακοίνωσή της τονίζει τη δημοσιότητα που ήδη απολαμβάνει και τις γνώσεις για τα αυτοδιοικητικά τις οποίες αποκόμισε ως σύζυγος του Γιώργου Πατούλη, ενώ επικαλείται μέχρι και δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι… έχει ρεύμα λέγοντας μάλιστα ότι το ίδιο της μεταφέρουν καθημερινά οι άνθρωποι που συναντά στον δρόμο.

Ανεξαρτήτως από τις δημοσκοπικές πιθανότητες της κυρίας Πατούλη, ή τις όποιες ικανότητές της —η ίδια επικαλείται την εμπειρία που της έχει μεταλαμπαδεύσει ο σύζυγός της καθώς και το γεγονός ότι διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης—, είναι σαφές ότι η υποψηφιότητά της δημιουργεί ένα ζήτημα στη ΝΔ.

Τούτο διότι η σύζυγος του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ θεωρείται μια σαφώς «γαλάζια» υποψηφιότητα στον νευραλγικό αυτό δήμο των βορείων προαστίων της Αθήνας. Και έρχεται να αμφισβητήσει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Αμπατζόγλου, στελέχους της ΝΔ και στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο συνδυασμός κραυγαλέου νεποτισμού από τη μία και δημιουργίας εσωκομματικών προβλημάτων στη ΝΔ έκανε την πλευρά του κ. Πατούλη να προσπαθήσει να μαζέψει το θέμα, υπονοώντας ότι τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο.

Ωστόσο η ανακοίνωση-δήλωση της κυρίας Πατούλη, με Πλάτωνα, δημοσκοπήσεις και άλλα τινά, είχε ήδη κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ. Ιδού λοιπόν:

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου…

Οταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.

Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και «προκατασκευασμένες» λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.

Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.

Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News