310
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης | Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση Χαρίτση: Δεν είναι λύση η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 11:08
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης
| Menelaos Myrillas / SOOC

Παρέμβαση Χαρίτση: Δεν είναι λύση η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 11:08

Τις επιφυλάξεις του για στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία ως μέσο για την ενίσχυση του κόμματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εξηγώντας ότι είναι η σοσιαλδημοκρατία που πρέπει να στραφεί στα αριστερά.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός εξηγεί ακόμη ότι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με προγραμματικούς όρους είναι αναπόφευκτη στον δρόμο προς τις εκλογές και ότι αυτή θα βοηθήσει στον περιορισμό της αντισυστημικής ψήφου.

Σε ερώτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ανοίγματος στην Κεντροαριστερά, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που εκφράζει με σταθερότητα τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

» Η συνεργασία με πρόσωπα από όμορους χώρους μπορεί και πρέπει να γίνει στη βάση ξεκάθαρων προγραμματικών συγκλίσεων πάνω στα μεγάλα επίδικα της εποχής: τη δίκαιη ανάπτυξη και τη δημιουργία ισχυρού κοινωνικού κράτους, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι η λύση για την περαιτέρω ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η στροφή της σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά, η ρήξη της με τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρομική και μισαλλόδοξη Δεξιά της ΝΔ είναι όρος για την πολιτική της επιβίωση. Πολλές προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση – δυστυχώς όχι και το Κίνημα Αλλαγής».

Σχετικά με το προοδευτικό – δημοκρατικό μέτωπο, για το οποίο μιλάει και ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι απευθύνεται «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που προσβλέπουν σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, σε μια κοινωνία με δικαιώματα και ελευθερίες, σε ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό».

Τέλος, για τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο  εξηγεί ότι «ήταν μοναδική επιλογή για την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, με στόχο την άμεση ανάταξη της χώρας. Ηταν επίσης μια συνεργασία “ειδικού σκοπού”, βασισμένη σε μια ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία πέτυχε τον σκοπό της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...