322
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εργοστάσιο της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο | pmi.com

Workshop: 4η Βιομηχανική Επανάσταση σήμερα – Ευκαιρία ή Απειλή;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 17:34
Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το εργοστάσιο της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο
|pmi.com

Workshop: 4η Βιομηχανική Επανάσταση σήμερα – Ευκαιρία ή Απειλή;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 17:34

Η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναγνωρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας εξαρτάται σημαντικά και από τους νέους και την έγκαιρη ενσωμάτωσή τους στην παραγωγική διαδικασία, συνεχίζει τη σειρά των εργαστηρίων διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων με τον γενικότερο τίτλο «Δίνοντας το Βήμα στους Νέους».

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 16:00, οι νέοι συζητούν και οι μεγαλύτεροι ακούν για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την επίδρασή της στην απασχόληση.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στις αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ώστε να γνωρίσουν από κοντά μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας που πρόσθεσε τουλάχιστον 400 νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί ένα άξιο παράδειγμα αλλαγής κουλτούρας με υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ο Γιωργής Κριτσωτάκις, Management Consulting Lead-Communication, Media & Technology, Accenture, θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και τις καινούργιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Στη συνέχεια, οι νέοι θα χωριστούν σε ομάδες και με τη βοήθεια συντονιστών από στελέχη της Επιτροπής Απασχόλησης, θα αναλύσουν θέματα σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση και την αγορά εργασίας, όπως:

1.Η ψηφιακή εξέλιξη

2.Το χάσμα των 5 γενεών

3.Η συμμετοχή των γυναικών

4.Ο ρόλος των δεξιοτήτων και της γνώσης

Οι παρουσιάσεις με τα πορίσματα των ομάδων θα παρουσιαστούν από τους νέους και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανάμεσα στις ομάδες. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά στελέχη της αγοράς και να θέσουν άμεσα τα ερωτήματα που τους απασχολούν αναφορικά με την επαγγελματική τους εξέλιξη σ’ έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βενετία Κουσία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, εκτός από την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την αγορά εργασίας, αποτελεί η προαγωγή του διαλόγου ως ένα σημαντικό εργαλείο θεμελίωσης της  εμπιστοσύνης ανάμεσα στους διαφορετικούς συντελεστές της αγοράς και της ζωής. Μέσα από την ενεργητική ακοή, που είναι απαραίτητη σ’ έναν έντιμο διάλογο, προκύπτει η αλληλοκατανόηση και ο αλληλοσεβασμός στοιχεία απαραίτητα για την εδραίωση συνεργασιών που στοχεύουν στο αποτέλεσμα».

Για να δηλώσετε συμμετοχή
[email protected]
Τηλέφωνο: 210 6993559 (εσωτερικό 26)