308
Οι Beatles περπατούν στους δρόμους του Λονδίνου | Reuters

Βρέθηκε χαμένο βίντεο των Beatles από το Top of the Pops του BBC

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 07:00
Οι Beatles περπατούν στους δρόμους του Λονδίνου
|Reuters

Βρέθηκε χαμένο βίντεο των Beatles από το Top of the Pops του BBC

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 07:00

Το κλιπ 11 δευτερολέπτων των Beatles στην μουσική εκπομπή του BBC Top of the Pops είναι ασπρόμαυρο και η εικόνα είναι κακής ποιότητας. Επίσης λείπει ο ήχος. Παραταύτα, για τους μουσικούς ιστορικούς της pop μουσικής το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένας μοναδικός θησαυρός.

Οι αρχειονόμοι πίστευαν ότι το υλικό της μοναδικής ζωντανής εμφάνισης της μπάντας στην εκπομπή είχε χαθεί. Και όμως, το βίντεο βρέθηκε μετά από 53 ολόκληρα χρόνια στο Μεξικό!

Το Kaleidoscope, μια ομάδα εθελοντών αφιερωμένη στην ανίχνευση και την ανάκτηση χαμένων τηλεοπτικών εκπομπών, επιβεβαίωσε ότι ο κύλινδρος ταινίας των 8mm, περιλαμβάνει το μόνο γνωστό υλικό που έχει διασωθεί από την συγκεκριμένη εμφάνιση των Beatles, που καταγράφηκε τον Ιούνιο του 1966.

Σύμφωνα με τους Times, το BBC είχε ένα αντίγραφο το οποίο έπαιξε σε επανάληψη την Ημέρα των Χριστουγέννων εκείνου του έτους, αλλά η κασέτα δεν αρχειοθετήθηκε ποτέ και φαίνεται πως με την πάροδο των ετών είτε χάθηκε είτε καταστράφηκε.

Κατά τύχη, ένας άγνωστος από το Λίβερπουλ, γενέτειρα των Beatles, έστρεψε την κάμερα του προς στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της εορταστικής εκπομπής και «συνέλαβε» το Πολ ΜακΚάρτνεϊ να τραγουδά το ρεφρέν του τραγουδιού «Paperback Writer».

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης το χριστουγεννιάτικο δέντρο της οικογένειας,  ένα παιδί να ξετυλίγει ένα δώρο και κάποια παιδιά να κάνουν κούνια.

Ο Κρις Πέρι, συνιδρυτής του Kaleidoscope, δήλωσε ότι ένας μεξικάνος, οπαδός των Beatles, αγόρασε τον κύλινδρο από έναν έμπορο ταινιών χωρίς να ξέρει τι είναι. «Ήρθε σε μας και μας ζήτησε να μάθουμε περί τίνος πρόκειται», δήλωσε ο Πέρι.

Ο Mεξικάνος πλήρωσε για το φιλμ 5.000 λίρες, που σύμφωνα με τον Πέρι είναι ποσό αμελητέο σε σχέση με την τιμή που μπορεί να πιάσει το κλιπ σε δημοπρασία.

Η οικογένεια που απεικονίζεται στο φιλμ παραμένει ανώνυμη ενώ είναι προφανές ότι ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο, δοκιμάζει τη καινούργια του κάμερα και καταγράφει κατά λάθος την εμφάνιση των Beatles.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...