159
«Μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες», παρατήρησε ο πρώην πρωθυπουργός | INTIMEnews

Tσίπρας: Μήνυμα αδυναμίας και ήττας της ΕΕ το «όχι» στις ενταξιακές της Βορείου Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 14:55
«Μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες», παρατήρησε ο πρώην πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Tσίπρας: Μήνυμα αδυναμίας και ήττας της ΕΕ το «όχι» στις ενταξιακές της Βορείου Μακεδονίας

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 14:55

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το βέτο Μακρόν και το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία .

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για ήττα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, τονίζοντας με νόημα ότι μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίας είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις ίδιες τις Βρυξέλλες.

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει σχετικά με την αποτυχία των ευρωπαίων ηγετών στο Ευρωπαϊκο Συμβούλιο να καταλήξουν σε συμφωνία για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων:

«Μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ανάρτησή του με τη δέσμευση ότι «θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...