461
O υπουργός Οικονομικών στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσακαλώτος απέρριψε την τροπολογία ΝΔ για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 14:04
O υπουργός Οικονομικών στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσακαλώτος απέρριψε την τροπολογία ΝΔ για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 14:04

Την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για την αγορά παιγνίων με τις υπογραφές των βουλευτών Νίκου Παναγιωτόπουλου, Κώστα Καραγκούνη και Νίκου Δένδια.

Παρά τη δημόσια παραδοχή του ίδιου του εμπνευστή των βασικών διατάξεων του επίμαχου νόμου, Νίκου Παρασκευόπουλου, ότι ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών ήταν έκτακτος και αφορούσε έκτακτες καταστάσεις, η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έγινε δεκτή, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου στην Ολομέλεια.

«Είναι κοινή πλέον αίσθηση στην κοινωνία, αλλά και στους ειδικούς, ότι το σύστημα ποινικής καταστολής τελεί υπό κατάρρευση» τόνισε ο εισηγητής της τροπολογίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Ο πολιτισμός μίας χώρας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους φυλακισμένους» απάντησε ο υπουργός (επικαλούμενος τη ρήση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι [1821-1881] «ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της», για να απορρίψει την τροπολογία),  μεμφόμενος την ΝΔ για «ακροδεξιά ατζέντα».

«Η ακροδεξιά ατζέντα στα θέματα φυλακισμένων και μεταναστών δεν θα σας βγει και κάνετε μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία», είπε απευθυνόμενος στου βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά, ούτε ακροδεξιά», επανήλθε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξήγησε ότι το κόμμα του κατέθεσε μια τροπολογία, για την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και την παύση απόλυσης βαρυποινιτών με τα έκτακτα μέτρα αποσυμφόρησης Παρασκευόπουλου – Κοντονή, «που κάθε άλλο παρά έκτακτα είναι πια».

«Διότι δεν φθάνουν όσοι βαρυποινίτες έχουν ήδη βγει έξω, με το αρ. 43 του ν.4489/17, παρατείνατε τα “έκτακτα μέτρα” έως τον Αύγουστο του 2018», παρατήρησε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας οι διατάξεις αποσυμφόρησης πρέπει να έχουν ποιοτικές παραμέτρους και ένα πλαίσιο λογικής.

251930
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής / INTIMEnews

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, αποκαλύπτεται σήμερα ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια», καθιστώντας ελαστικότερη τη χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, «με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά τους».

«Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας η οποία -μεταξύ άλλων- απαγορεύει την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες .

«Αν δεν κατανοεί η κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. Η τροπολογία ωστόσο απερρίφθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...