874
Η φτώχεια δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς | ΙΝΤΙΜΕnews

Ψηφίζει το μέρισμα η ΝΔ – «Βλέπουν» εκλογές το 2018

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 13:11
Η φτώχεια δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ψηφίζει το μέρισμα η ΝΔ – «Βλέπουν» εκλογές το 2018

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 13:11

Η φτώχεια που έχει προκαλέσει «ο πρωθυπουργός των φόρων» Αλέξης Τσίπρας δεν πολεμάται με «περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, γνωστοποιώντας ότι θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς -όπως αναφέρει για την απόφασή της- αποτελεί μια «ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Χωρίς να λείψει η αναφορά στην υπόθεση Καμμένου, το κόμμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη», ενώ για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες θέλουν δουλειές και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη, επαναλαμβάνει η Πειραιώς, κάτι που όπως υπενθυμίζει αποτελεί πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και πολιτική την οποία σύντομα θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση για την στάση της ΝΔ έναντι της κυβερνητικής εξαγγελίας για τη διανομή του μερίσματος, ελήφθη στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης (το βράδυ θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

O αρχηγός της ΝΔ παρακολούθησε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το Στρασβούργο, ακολούθησε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του και τελικά αποφασίστηκε να ψηφίσουν«ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο, αφού -όπως λένε στην οδό Πειραιώς- η Νέα Δημοκρατία στηρίζει οποιοδήποτε μέτρο ενίσχυσης των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ανώτατη πηγή της ΝΔ σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, σημείωσε για το μέρισμα ότι είναι κατά βάση ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε κόσμο από τη φτώχεια. Οχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε. Πρώτοι εμείς εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα όχι μόνο σε ο,τι αφορά τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων αλλά και της ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας και την στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων», είπε και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει «ναι» επί της αρχής και παράλληλα επαναφέρει τη συζήτηση επί της ουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο νόμου για τη διανομή του μερίσματος κατατίθεται εντός της ημέρας ώστε την Πέμπτη να ψηφιστεί στη Βουλή. Ο νόμος θα κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την Τετάρτη και να εισαχθεί την Πέμπτη στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

«Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές το 2018»

«Ξεκάθαρος ο πανικός και η έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα», ήταν η εκτίμηση της ίδιας πηγής που μίλησε στο ΑΠΕ. Σε ερώτηση εξάλλου, αν με το μέρισμα αλλάζει η ατζέντα σχολίασε:

«Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Εκτιμώ οτι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Όσον αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, το σχόλιο που έγινε ήταν ότι σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις σε βάρος του. «Εξαρτημένοι οι δυο τους, θα πάνε Τσίπρας και Καμμένος μαζί στον “πάτο”. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση», ανέφερε σχετικά η ίδια ανώτατη πηγή.

Για την Πειραιώς -συμπλήρωσε- δεν αποτελεί προτεραιότητα να κάνει πρόταση μομφής στον Πάνο Καμμένο, αλλά να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν ότι εντός των επόμενων ημερών η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη Βουλή σχετικά με τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ:

«Ο Πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. 

Ισχυρίζεται ότι μοιράζει  1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...