185
|

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση Hines και Henderson Park για την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 16:31

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση Hines και Henderson Park για την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 16:31

Η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας τους τομείς του real estate και τουρισμού, χρηματοδότησε την Ηines, διεθνή εταιρεία real estate, και την Henderson Park, ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε real estate, για την εξαγορά χαρτοφυλακίου πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Πρόκειτααι για τα ξενοδοχεία Hermes και Coral, 218 και 170 δωματίων αντίστοιχα, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, τα Santa Marina Resort και Apollonia Resort, 208 και 336 δωματίων αντίστοιχα, στο Ηράκλειο και το Sitia Beach Resort, 162 δωματίων, στη Σητεία.

Σύμφωνα με την ανώτερη γενική διευθύντρια, επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Ελένη Βρεττού,  «η συναλλαγή επιβεβαιώνει την μακρά δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς στη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ακόμη και στις απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19. Αναδεικνύει επίσης την ισχυρή σχέση της Τράπεζας με σημαντικούς διεθνείς επενδυτές, όπως η Henderson Park και η Hines, τους οποίους με συνέπεια στηρίζουμε κατά την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων».

Η Henderson Park είναι ευρωπαϊκή πλατφόρμα real estate και έχει ως αντικείμενο την απόκτηση και διαχείριση ακινήτων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Η Hines είναι διεθνής εταιρεία επενδύσεων σε real estate με παρουσία σε 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.