229
Τα αεροσκάφη της Ryanair στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου | REUTERS/Jason Cairnduff

Στη δικαιοσύνη κατά της διάσωσης της Lufhansa προσφεύγει η Ryanair

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:20
Τα αεροσκάφη της Ryanair στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου
|REUTERS/Jason Cairnduff

Στη δικαιοσύνη κατά της διάσωσης της Lufhansa προσφεύγει η Ryanair

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:20

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα δικαιοσύνης εναντίον της απόφασης των Βρυξελλών, με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης της Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Ryanair εκτιμά ότι το σχέδιο διάσωσης «υπονομεύει τον ανταγωνισμό».

«Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντiον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες λόγω του αντίκτυπου από την πανδημία του κορονοϊού και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair Τζούλιους Κομόρεκ. «Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.

Ο Κομόρεκ αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πώς  έδωσε το «πράσινο φως» στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης που προβλέπει επίσης κρατική εγγύηση για ένα δάνειο 3 δισεκατομμύρια ευρώ που το Βερολίνο προβλέπει να χορηγήσει στην εταιρεία στο πλαίσιο ενός προγράμματος αρωγής που έχει εγκριθεί ήδη από τον Μάρτιο από τις Βρυξέλλες.

Το γερμανικό σχέδιο αρωγής, που ανέρχεται συνεπώς συνολικά σε 9 δισεκατομμύρια ευρώ, προβλέπει την επιστροφή του κράτους στο κεφάλαιο της Lufthansa σε ποσοστό 20% και θα υποβληθεί σήμερα, Πέμπτη σε ψηφοφορία κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...