185
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αριστερά, υποδέχεται στο Μαξίμου τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης αξιολόγησε ο Μητσοτάκης – Τι «βαθμό» έβαλε στον Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:50
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αριστερά, υποδέχεται στο Μαξίμου τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το υπουργείο Ανάπτυξης αξιολόγησε ο Μητσοτάκης – Τι «βαθμό» έβαλε στον Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:50

Το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος την Τετάρτη την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιδόσεις του α’ εξαμήνου της διακυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το αποτύπωμα είναι πολύ θετικό και ότι βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Δίνοντας τις κατευθύνσεις, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μείγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ακόμη πρέπει να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...