229
Ο Ολαφ Σολτς όπως εμφανίστηκε στο βίντεο με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του | Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του καγκελαρίου Σολτς: Η ευχή μου είναι να μείνουμε ενωμένοι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 16:07
Ο Ολαφ Σολτς όπως εμφανίστηκε στο βίντεο με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του
|Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του καγκελαρίου Σολτς: Η ευχή μου είναι να μείνουμε ενωμένοι

Protagon Team Protagon Team 31 Δεκεμβρίου 2021, 16:07

«Η μεγαλύτερη ευχή μου για το 2022, να μείνουμε ενωμένοι». Αυτό είπε στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Oλαφ Σολτς, το πρώτο του με την ιδιότητα πλέον του καγκελάριου της Γερμανίας –για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια δεν στάθηκε η Ανγκελα Μέρκελ στο γνωστό πλάνο στο παράθυρο της καγκελαρίας.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είπε στους γερμανούς πολίτες ότι «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, η οποία θα είναι καλή, εφόσον κι εμείς παραμείνουμε ενεργοί».

«Το να πάρουμε αποφασιστικά τη μοίρα μας στα χέρια μας μπορεί να κάνει τη διαφορά», συνέχισε ο γερμανός καγκελάριος και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προστασίας και να εμβολιάζονται.

«Παρακαλώ, λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη τους περιορισμούς. Για την προστασία σας, για την προστασία της οικογένειάς σας. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό. Απευθύνω λοιπόν για μία ακόμη φορά έκκληση: εμβολιαστείτε!», συνέχισε ο Ολαφ Σολτς και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «για αυτό που κάνετε για όλους εμάς, για τη χώρα μας».

«Ας κάνουμε τα πάντα μαζί, αλλά πραγματικά τα πάντα, προκειμένου να μπορέσουμε τη νέα χρονιά να νικήσουμε επιτέλους τον κορονοϊό», τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στους επικριτές των μέτρων που λαμβάνονται από τους ειδικούς και την κυβέρνηση, ζήτησε σεβασμό στη διαφορετική άποψη, ειδικά για ένα θέμα όπως είναι η πανδημία. «Πολλές φορές είναι εξουθενωτικό, αλλά μια ισχυρή κοινωνία μπορεί να αντέξει τις αντιφάσεις, εάν ακούμε ο ένας τον άλλον και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...