735
Η Σίνεντ ΜακΝαμάρα σε φωτογραφίες από τα ταξίδια της που αναρτούσε στα social media. Ο θάνατός της σε πολυτελή θαλαμηγό στην Κεφαλονιά έχει προκαλέσει σάλο στα διεθνή μίντια | Instagram/CreativeProtagon

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 20χρονης καλλονής σε γιοτ μεγιστάνα στην Κεφαλονιά

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/9/2018 17.00
Η Σίνεντ ΜακΝαμάρα σε φωτογραφίες από τα ταξίδια της που αναρτούσε στα social media. Ο θάνατός της σε πολυτελή θαλαμηγό στην Κεφαλονιά έχει προκαλέσει σάλο στα διεθνή μίντια
|Instagram/CreativeProtagon

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 20χρονης καλλονής σε γιοτ μεγιστάνα στην Κεφαλονιά

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/9/2018 17.00

Kρεμάστηκε; Ή την κρέμασαν; Ατύχημα, αυτοκτονία, ή φόνος; Ενα θρίλερ στα νερά του Ιονίου, σε μια πολυτελή θαλαμηγό στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού, με θύμα μια πανέμορφη γυναίκα.

Ο θάνατος της 20χρονης influencer –«μοντέλου του Instagram» όπως χαρακτηρίζει τη Σίνεντ ΜακΝαμάρα η βρετανική Daily Mail– οφείλεται όπως φαίνεται σε απαγχονισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο ιατροδικαστής. Η κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη στην πρύμνη της θαλαμηγού όπου εργαζόταν. Το πολυτελές γιοτ βρισκόταν στην Κεφαλονιά.

Το οριστικό πόρισμα για την αιτία θανάτου αναμένεται τις επόμενες ώρες, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί στον Πειραιά.

Τα γεγονότα που κατέληξαν στον θάνατο της Σίνεντ ΜακΝαμάρα παραμένουν καλυμμένα από πέπλο μυστηρίου, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θεωρούν επικρατέστερο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, μολονότι η ίδια σε μηνύματά της στα social media έδειχνε να ζει μια γεμάτη εμπειρίες και χαρές ζωή και ανέμενε στην Ελλάδα τη μητέρα και την αδελφή της.

Η ΜακΝαμάρα σε γιοτ, ποζάροντας για τους χιλιάδες ακολούθους της στα social media

Οσο περνούν οι ώρες όμως, τα στοχεία πληθαίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο ιατροδικαστής που έκανε την πρώτη αυτοψία στη σορό της 20χρονης Σίνεντ ΜακΝαμάρα είχε συμβουλεύσει τους συγγενείς της Αυστραλής να μην δουν το πτώμα της, καθώς ήταν σε «πολύ κακή κατάσταση». Η είδηση αυτή για την υπόθεση θρίλερ στην Κεφαλονιά, μεταδόθηκε νωρίς το πρωί, αλλά τώρα διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της 20χρονης οφείλεται σε απαγχονισμό. Πριν από λίγο όμως, ο ιατροδικαστής διέψευσε το βρετανικό ταμπλόιντ και με δήλωσή του αναφέρει πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο-για την κακή κατάσταση του πτώματος- στους γονείς της. Ο ιατροδικαστής Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι ο θάνατός της 20χρονης προήλθε από απαγχονισμό ενώ για την ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα οποία θα είναι έτοιμα σε έναν μήνα περίπου.

«Ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από απαγχονισμό, αλλά είμαστε σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, δηλαδή τοξικολογικές και κάποιες ιστολογικές. Από την εξέταση δεν έχουν προκύψει άλλες κακώσεις ούτε κατάγματα, ενώ υπάρχει και το σημάδι από το σχοινί στον λαιμό της. Τώρα αν ήταν καθαρή αυτοκτονία ή αν την έσπρωξαν σε αυτή την πράξη ψυχολογικά ή υπό την επήρεια ουσιών δεν το ξέρουμε, αλλά θα περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ηλία Μπογιόκα, τη σορό της άτυχης 20χρονης κοπέλας παρέλαβαν άτομα από την πρεσβεία της Αυστραλίας αφού η μητέρα και η αδερφή της που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να δουν νεκρή τη Σίνεντ. Ηδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες ώστε η σορός να μεταφερθεί στην Αυστραλία και στη γενέτειρά της. Και οι Αρχές της Κεφαλονιάς που πήραν καταθέσεις από όλα τα άλλα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αλλά εξέτασαν και το βίντεο από την κάμερα του σκάφους, θεωρούν ως επικρατέστερο το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ωστόσο ακόμη κι αυτό να ισχύει, ερευνώνται τα γεγονότα που πιθανόν να οδήγησαν την Σίνεντ στο να δώσει τέλος στη ζωή της. Φυσικά όλα θα διαφωτιστούν και με τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Mornings like this, I can flyyyyy ?

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Η Αστυνομία έχει πάρει κατάθεση από τα 24 μέλη του πληρώματος που υπηρετούσαν μαζί με την 20χρονη στο πλήρωμα του πολυτελούς γιοτ «Mayan Queen IV», ιδιοκτησίας του μεξικανού μεγιστάνα Αλμπέρτο Μπαγέρες.

Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες και συμβάντα που μπορεί να επηρέασαν την ψυχολογία της.

Φίλος του πλοιάρχου του σκάφους είπε στην ιστοσελίδα news.com.au ότι ο καπετάνιος εντόπισε το κορμί της ΜακΝαμάρα γύρω στις 1:45 μετά τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου προς 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Sunray’s r my weakness

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Τη ρώτησε πώς είναι κι όταν εκείνη δεν απάντησε, την πλησίασε και κατάλαβε ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Το μοντέλο κατέληξε ωστόσο κατά την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.

Η 20χρονη γυναίκα επρόκειτο να συναντηθεί με τη μητέρα και την αδερφή της, όμως λίγες ώρες νωρίτερα, συνέβη το τραγικό γεγονός.

Ανατρέχοντας τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει τι θα επακολουθούσε. Η Σίνεντ ποζάρει με σέξι διάθεση σε διάφορες παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και τίποτα δεν μαρτυρά ότι το καλοκαιρινό όνειρο θα δώσει τη θέση του στον εφιάλτη.

«Οταν είσαι στην Ελλάδα… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το παραμύθι έχει σχεδόν τελειώσει. Δεν θέλω να φύγω» είναι τα λόγια που συνοδεύουν τη φωτογραφία μίας χωριάτικης, «greek salad». Λόγια που πλέον ακούγονται προφητικά, και ανατριχιαστικά, καθώς η Σίνεντ ΜακΝαμάρα άφησε την τελευταία της πνοή στην αγαπημένη της Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...