193
| Getty Images

Το Πεντάγωνο ανέλαβε το Starlink για λογαριασμό του Κιέβου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 19:38
|Getty Images

Το Πεντάγωνο ανέλαβε το Starlink για λογαριασμό του Κιέβου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 19:38

Το Starlink της SpaceX, η υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών που ξεκίνησε από τον Κροίσο Ελον Μασκ, υπέγραψε σύμβαση με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ προέβη σε αυτήν την κίνηση για λογαριασμό της κυβέρνησης του Κιέβου. Το deal που σημαίνει πολλά για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου το Πεντάγωνο.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με διαφόρους παγκόσμιους εταίρους με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τις ανθεκτικές δορυφορικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που χρειάζεται. Οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν ζωτικό επίπεδο στο συνολικό δίκτυο επικοινωνιών της Ουκρανίας, έτσι συνήψαμε σύμβαση με τη Starlink για υπηρεσίες αυτού του είδους».

Το Starlink έχει χρησιμοποιηθεί από τα ουκρανικά στρατεύματα σε διάφορες επιχειρήσεις, ακόμη και για την ενδοεπικοινωνία τους στο πεδίο της μάχης. Το δίκτυο της Starlink εξυπηρετείται από 4.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά πέριξ της Γης.

Το συμβόλαιο του Πενταγώνου είναι μεγάλο κέρδος για την εταιρεία του Μασκ, αφού ο Κροίσος και διευθύνων σύμβουλός της έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέρχεται επ’ αόριστον στο βάρος της χρηματοδότησης του Starlink προς όφελος του Κιέβου. (Ο ίδιος είπε ότι το πρότζεκτ κοστίζει 20 εκατ. δολάρια μηνιαίως.)

Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε τους όρους της σύμβασης «για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...