792
Οικογενειακή υπόθεση: η 34χρονη Τιφέν Οζιέρ με τη μητέρα της, 65χρονη Μπριζίτ και τον πατριό της και πρόεδρο της Γαλλίας, 40χρονο Εμανουέλ Μακρόν | EPA/JULIEN DE ROSA/

«Οταν ο πατριός μου αγάπησε τη μαμά μου»: Το love-story των Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 13:45
Οικογενειακή υπόθεση: η 34χρονη Τιφέν Οζιέρ με τη μητέρα της, 65χρονη Μπριζίτ και τον πατριό της και πρόεδρο της Γαλλίας, 40χρονο Εμανουέλ Μακρόν
|EPA/JULIEN DE ROSA/

«Οταν ο πατριός μου αγάπησε τη μαμά μου»: Το love-story των Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 13:45

Η ιστορία αγάπης του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ είναι συναρπαστική και παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο. Η Τιφέν Οζιέρ, κόρη της Μπριζίτ από τον πρώτο της γάμο, μίλησε για πρώτη φορά γι’ αυτό το παράδοξο love-story, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το κανάλι France 3, της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Τετάρτης.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ συνεπήρε τη γαλλική κοινή γνώμη –άλλωστε ο τίτλος του χαρακτηριστικός: «Μπριζίτ Μακρόν: Ενα γαλλικό μυθιστόρημα» (Brigitte Macron, un roman français). Εγινε όμως και διεθνές θέμα απασχολώντας τα ΜΜΕ εκτός Γαλλίας, όπως οι λονδρέζικοι  Times που σημείωσαν την παρουσία στο ντοκιμαντέρ της 34χρονης Τιφέν Οζιέρ, της μικρότερης από τα τρία παιδιά που απέκτησε η πρώτη κυρία της Γαλλίας από τον πρώτο της γάμο.

Η κατά έξι χρόνια μικρότερη του πατριού της, Τιφέν Οζιέρ, περιγράφει πώς ένα πανέξυπνο 15χρονο αγόρι, που έμελλε να γίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, ερωτεύτηκε τη μητέρα της. Ο έφηβος τότε Εμανουέλ, ήταν μαθητής της κατά 25 χρόνια μεγαλύτερής του Μπριζίτ. Πήγαινε στο θεατρικό εργαστήρι στο οποίο δίδασκε για το καθολικό σχολείο στην πόλη Αμιέν της βόρειας Γαλλίας.

macron
O Εμανουέλ Μακρόν τη χρονιά που ερωτεύτηκε την (Μπριζίτ France3)
macron2
H Μπριζίτ Μακρόν σε ένα πλάνο του ντοκιμαντέρ «Brigitte Macron, un roman français» (France3)

«Η έλξη ήταν από την αρχή πολύ έντονη και προφανής και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα και για τους δύο» είπε η Τιφέν Οζιέρ.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, η 65χρονη σήμερα Μπριζίτ Μακρόν αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ.

Ομως η σκηνοθέτης Βιρζινί Λινάρ δήλωσε ότι η Μπριζίτ τής έδωσε τις ευλογίες της για να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, έρχεται ουσιαστικά να ενδυναμώσει τον ρόλο της επιδραστικής Μπριζίτ στα μάτια όλης της Γαλλίας, που ήδη πιστεύει ότι αποτελεί ως σήμερα πηγή έμπνευσης για τον γάλλο πρόεδρο και λειτουργεί ακόμα σαν δασκάλα που τον κινητοποιεί.

Περιλαμβάνονται επίσης αφηγήσεις από φίλους, πρώην μαθητές και συναδέλφους της γυναίκας που έζησε έναν απαγορευμένο πλατωνικό έρωτα ώσπου να καταλήξει να παντρευτεί τον άντρα της ζωής της, τον οποίο γνώρισε όταν ήταν ακόμη ένα άγουρο αγόρι.

Η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του Εμανουέλ στο σπίτι της παντρεμένης τότε Μπριζίτ, ήταν όταν η μεγαλύτερη κόρη της, Λορένς Οζιέρ, ήρθε μια μέρα από το σχολείο και της είπε: «μανούλα, έχουμε ένα τρελό παιδί στην τάξη που ξέρει τα πάντα για τα πάντα!».

Το ντοκιμαντέρ σκιαγραφεί την πίεση που άρχισε να νιώθει η δημοφιλής καθηγήτρια θεάτρου, όταν ο μαθητής της και μέγας λάτρης της λογοτεχνίας, της εξέφρασε επίσημα τον έρωτά του το 1994, όταν εκείνος ήταν 16, κι εκείνη 41.

Οι γονείς του, κάλεσαν την Μπριζίτ και της ζήτησαν να σταματήσει να τον συναντά μέχρι εκείνος να γίνει 18 ετών, αλλά εκείνη τους απάντησε «δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα»-όπως υποστηρίζει το φιλμ.

epa06794547 French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron walk to the G7 welcoming ceremony in La Malbaie, Quebec, Canada, 08 June 2018. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT
Μια βόλτα στο πάρκο στο περιθώριο της συνόδου του G7 στο Κεμπέκ του Καναδά (EPA/LUDOVIC MARIN / POOL)

Ο τότε σύζυγός της, Αντρέ-Λουί Οζιέρ έφυγε για να εγκατασταθεί στη Λιλ, αφού έμαθε για τη σχέση της γυναίκας του με τον συμμαθητή της κόρης τους. Οι γονείς του Εμανουέλ, τον έστειλαν να τελειώσει το σχολείο στο Παρίσι, όμως το μυθιστορηματικό αυτό ζευγάρι συνέχισε τη σχέση του εξ’ αποστάσεως για 13 ολόκληρα χρόνια.

Οταν τελικά βγήκε το διαζύγιο της Μπριζίτ, ο Εμανουέλ την έπεισε να τον παντρευτεί, το 2007. Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο συμβάλλει στο να ανεβάσει στα ύψη την ήδη υψηλή δημοτικότητά του, το ζεύγος παρουσιάζεται πολύ αγαπημένο. «Για μένα αποτελούν τον ορισμό της αγάπης. Οταν είναι μαζί, είναι λες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο γύρω τους» λέει η Τιφέν Οζιέρ.

Οσο για το πώς αντιμετώπισαν τα παιδιά της το διαζύγιο με τον πατέρα τους, η Τιφέν λέει: «οι γονείς μας κατάφεραν να λήξουν τη σχέση τους χωρίς να μας προκαλέσουν πόνο και αγωνία».

Στο ντοκιμαντέρ, κάποιος αναφέρει ότι η Μπριζίτ είχε δηλώσει παλιότερα: «ξέρω ότι έχω πληγώσει άθελά μου τα παιδιά μου και είναι κάτι που ακόμα με βαραίνει, αλλά αν δεν είχα κάνει εκείνη την επιλογή τότε, θα το μετάνιωνα σε όλη μου τη ζωή. Θα είχα χάσει πάρα πολλά».

Φίλοι της, περιγράφουν στις αφηγήσεις τους πόσο είχε υποφέρει η ίδια από την επικριτική κοινωνία της μικρής πόλης Αμιέν, όπου η οικογένειά της, ήταν ευρέως γνωστή από την αλυσίδα φούρνων που είχε.

Η συγκεκριμένη ιστορία αγάπης πάντως, είχε happy end. Στην περίπτωση της Μπριζίτ και του Εμανουέλ, ο έρωτας δεν τους ζήτησε ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και γεφύρωσε το όποιο χάσμα γενεών, βγάζοντας επιδεικτικά τη γλώσσα στις κακές γλώσσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...