203
Το φάρμακο δεξαμεθαζόνη, ένα από τα σκευάσματα που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ | .

Το φάρμακο που δείχνει πώς είναι πραγματικά η υγεία του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 18:47
Το φάρμακο δεξαμεθαζόνη, ένα από τα σκευάσματα που λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ
|.

Το φάρμακο που δείχνει πώς είναι πραγματικά η υγεία του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 18:47

Οπως έγινε γνωστό από τους γιατρούς του αμερικανού προέδρου, ο άρρωστος από την ίωση του κορονοϊού αμερικανός  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει το φάρμακο δεξαμεθαζόνη, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Πρόκειται για σκεύασμα που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την πραγματική κατάσταση του Τραμπ.

Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα παράγωγο της κορτιζόνης, που χρησιμοποιείται για πάνω από 50 χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων φλεγμονών.

Αυτό το στεροειδές κάνει τη διαφορά στις πιο κρίσιμες καταστάσεις της νόσου, όταν ο ασθενής χρειάζεται οξυγόνο, ωστόσο θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ελαφρύ πρόσθετο κίνδυνο σε εκείνους που δεν χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να χορηγείται την κατάλληλη στιγμή.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, αν όντως το χρειάζεται σε αυτή τη φάση της αρρώστιας ο Τραμπ ή, ενδεχομένως, του χορηγείται καταχρηστικώς.

Το φάρμακο βοηθά στις πιο σοβαρές περιπτώσεις της Covid-19, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος (καταιγίδα κυτταροκινών), κατάσταση που μπορεί να βλάψει τους ιστούς και τους πνεύμονες.

Σε αυτήν την τελευταία φάση της νόσου, η μεγαλύτερη ζημιά προέρχεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και όχι από τον ιό.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η δεξαμεθαζόνη δεν χρησιμοποιείται σε ήπιες ή μέτριες περιπτώσεις της νόσου, όταν ο ιός είναι ο κύριος εχθρός και το ανοσοποιητικό σύστημα εξακολουθεί να είναι σύμμαχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News