332
Ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ | Menelaos Myrillas / SOOC

Αποδοκιμάζει ο Ξυδάκης – μετά από πέντε ημέρες – τη δήλωση Πολάκη για τους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 11:49
Ο Νίκος Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Αποδοκιμάζει ο Ξυδάκης – μετά από πέντε ημέρες – τη δήλωση Πολάκη για τους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 11:49

Πέντε ημέρες μετά τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για το πώς το κράτος λειτούργησε μεν αποτελεσματικά στο Μάτι, αλλά οι 90 και πλέον νεκροί «θολώνουν την εικόνα», εμφανίστηκε η πρώτη – έστω και ήπια – αποδοκιμασία από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης χαρακτήρισε την έκφραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «άστοχη» για να προσθέσει ότι «κανείς δεν θα πρέπει να μιλάει με τρόπο που παρεξηγείται».

Η δήλωση Πολάκη έγινε το Σάββατο σε συνέντευξη στο ΑΠΕ και την ίδια ημέρα «καλλωπίστηκε» από το Πρακτορείο με μια παρέμβαση που ελάχιστα διόρθωσε τα πράγματα.

Για την φωτιά στο Μάτι ο κ. Ξυδάκης ανέφερε πως «δεν υπάρχει ένας μόνο που ευθύνεται, υπάρχει ένα σύστημα που εμφανίστηκε ολίγο και δεν θα πρέπει να φανούμε απροετοίμαστοι σε ένα φαινόμενο που μπορεί να ξανασυμβεί».

Για τον ίδιο «οι ευθύνες είναι πρωτίστως πολιτικές» ενώ πρόσθεσε ότι «15 ημέρες μετά, το ζήτημα είναι πώς δεν θα ξαναφτάσουμε σε αυτή την καταστροφή και όσοι βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις να πληρώσουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

» Εστω και εκ των υστέρων πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί σε αυτή τη σφοδρότητα. Συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο ανάλογα φαινόμενα».

Πρόσθεσε ακόμη: «Δεν ανέχομαι και δεν δικαιολογώ τίποτα. Ο θάνατος και η απώλεια είναι ανείπωτη ωστόσο σαν πολιτεία πρέπει και να εξηγήσουμε τι συνέβη και να μην ξανακάνουμε τις ίδιες παραλείψεις και τα ίδια λάθη» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού για την τραγωδία, ο Νίκος Ξυδάκης είπε ότι «ο Τσίπρας αντιδρά με κάποια αντανακλαστικά και τόλμη. Προχωράει όχι μόνο παίρνοντας κεφάλια και κάνοντας εποικοδομητική δουλειά επί του πεδίου. Το πολιτικό κόστος εγγράφεται σε αυτόν που του το αποδίδουν και όλα θα κριθούν με το νόμιμο τρόπο με την κρίση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία».

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης άσκησε έμμεση κριτική και στον τρόπο κάλυψης της φωτιάς στο Μάτι από την ΕΡΤ τις πρώτες ώρες της τραγωδίας λέγοντας ότι «θα έπρεπε να υπάρχει ένας κρατικός ραδιοσταθμός, ένα κανάλι επικοινωνίας ανεξαρτήτως της ρευματοδοσίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...