193
Ο βουλευτής της ΝΔ είδε να γίνεται δεκτό το αίτημά του | INTIMEnews

Την άρση της ασυλίας του για τη μήνυση Δημητρά ζήτησε ο Κυρανάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2019, 13:42
Ο βουλευτής της ΝΔ είδε να γίνεται δεκτό το αίτημά του
|INTIMEnews

Την άρση της ασυλίας του για τη μήνυση Δημητρά ζήτησε ο Κυρανάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2019, 13:42

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, προκειμένου να κριθεί στα δικαστήρια η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο ο Παναγιώτης Δημητράς, πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, για ρητορική μίσους.

Ο κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε αβάσιμη τη μήνυση Δημητρά, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από την ασυλία μου, ζητώντας την άρση της έτσι ώστε όπως είπε, η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την μήνυση που είχε δεχθεί με την κατηγορία αντιτσιγγανικής ρητορικής μίσους για σχόλιό του στο Twitter.

Ο βουλευτής της ΝΔ, είχε γράψει τον περασμένο Ιούνιο πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά το κόμμα του, θα δίνεται σε ελληνόπουλα, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού. Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ ενώπιον των μελών της Επιτροπής που αποφάσισαν τελικά, με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά, την άρση της ασυλίας του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...