542
| CreativeProtagon

Τι σημαίνει το «μέτωπο αλήθειας και λογικής»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 00:02
|CreativeProtagon

Τι σημαίνει το «μέτωπο αλήθειας και λογικής»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 00:02

Οι δημοσιογράφοι, για πρώτη φορά μετά από καιρό, δεν περίμεναν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χθες το πρωί, για να ακούσουν κάποια δραματική έκκληση του Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό ή κάποια αναφορά για περιοριστικά μέτρα. Τα μεγάλα θέματα ήταν ο Κατώτατος Μισθός, αλλά και οι επιχειρούμενες διορθώσεις στον Ποινικό Κώδικα, μετά τα κακώς κείμενα που ανέκυψαν στην πορεία της εφαρμογής των μεγάλων αλλαγών που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο «παρά πέντε» των εκλογών του 2019 και δεν αντιμετωπίστηκαν πλήρως από τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, φρόντισε να στείλει ακόμα ένα μήνυμα, το οποίο αρχικά πέρασε απαρατήρητο.

«Η Πολιτεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις εξάρσεις της πανδημίας όπου αυτό είναι απαραίτητο με τοπικές παρεμβάσεις, αλλά η επιλογή μας είναι σαφής: Το μέτωπο της αλήθειας και της λογικής πρέπει να επικρατήσει μέσα στο καλοκαίρι και από το φθινόπωρο η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία της έτσι ή αλλιώς», είπε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Ομολογουμένως, το προηγούμενο διάστημα και ενώ είναι σε εξέλιξη η μάχη της πειθούς, προκειμένου να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη (το 61,3% του πληθυσμού έχει κάνει έστω μια δόση και σε εκκρεμότητα είναι πάνω από 800.000 ραντεβού), ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε εκφέρει μια τόσο ξεκάθαρη προειδοποίηση. Αυτή τη φορά, όμως, το έκανε και επέλεξε να μιλήσει για ένα «μέτωπο» που, προφανώς, περιλαμβάνει όσους κάνουν την επιλογή του εμβολιασμού.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να ακούσουμε για «μέτωπα» —σε όρους πολιτικής επικοινωνίας είχαμε μείνει σε εκείνο το περίφημο «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» για το οποίο ακόμα μεμψιμοιρούν στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τώρα να αναφερθεί συγκεκριμένα  στο μέτωπο της «αλήθειας και της λογικής», σε μια περίοδο που ο ανορθολογισμός κερδίζει έδαφος, ενώ οι αντιεμβολιαστές διοργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Εμμέσως πλην σαφώς και χωρίς να θέλει να διασαλεύσει το μήνυμα ενότητας που απευθύνει με φόντο τον εμβολιασμό, ο κ. Μητσοτάκης απαντά στις «ψεκασμένες» θεωρίες που διακινούνται, με fake news και ανορθολογικά επιχειρήματα για τον εμβολιασμό που έχουν ως αποτέλεσμα άνω του 70% των πολιτών που εισάγονται στα νοσοκομεία και, βεβαίως, το 99% όσων καταλήγουν στη ΜΕΘ να είναι ανεμβολίαστοι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται το πρόβλημα με την «κόπωση» του εμβολιαστικού προγράμματος που παρατηρείται σε πλείστες όσες χώρες. Άλλωστε και πριν από μερικές μέρες, στη Χαλκίδα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους τοπικούς παράγοντες να πάνε πόρτα-πόρτα, γιατί το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται εξαντλεί τα όρια του δυνητικού του εύρους.

Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιεί και για κάτι ακόμα. Με δεδομένο ότι, από το φθινόπωρο «η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία της έτσι ή αλλιώς», είναι σαφές πως όσοι συμπαρατάσσονται στο μέτωπο της αλήθειας και της λογικής, θα έχουν περισσότερες ελευθερίες και η ζωή τους θα είναι μακράν πιο κανονική. Οριζόντιο lockdown δεν είναι στις επιλογές, συνεπώς όποιος επιλέγει να μην εμβολιαστεί, θα έχει περιορισμούς. Ήδη, η επέκταση της υποχρεωτικότητας συζητείται και για άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ανεμβολίαστοι, δε, μπορεί να βρεθούν και προ άλλων εκπλήξεων, όπως να πρέπει να ψωνίζουν μόνο με click away από καταστήματα μη ουσιωδών αγαθών το φθινόπωρο ή να υποχρεώνονται σε εβδομαδιαία test, self και rapid, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους.

Και μπορεί να έχουμε ακόμα καλοκαίρι, το φθινόπωρο, όμως, δεν αργεί και τόσο πλέον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...