263
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Οι αντιεμβολιαστές γιατροί είναι τσαρλατάνοι

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 18:56
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Οι αντιεμβολιαστές γιατροί είναι τσαρλατάνοι

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 18:56

Σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς σε διάφορες ηλικιακές ομάδες έχει καταγραφεί το τελευταίο διάσημα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας κατά την τακτική ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Ο ίδιος είπε ότι ειδικά στην ηλικία από 18 έως 24 ετών, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή τις τελευταίες μέρες «και εκτιμώ ότι θα ξεπεράσουν το 50% της συμμετοχής».

Ειδική αναφορικά έκανε ο κ. Θεμιστοκλέους στους αντιεμβολιαστές γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα συμμετέχουν και σε διάφορα κινήματα. «Η συμμετοχή γιατρών στο εμβολιαστικό κίνημα είναι απαράδεκτή. Εδώ δεν τίθεται θέμα ελευθερίας ή Δημοκρατίας, ούτε και ελεύθερης έκφρασης της άποψης. Κάποιος που είναι υγειονομικός, επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία, αλλά και τους νόμους του κράτους, να ακολουθεί διάφορους κανόνες. Διότι όπως ξέρουμε από την ιστορία της ιατρικής, αυτοί ονομάζονται τσαρλατάνοι. Είναι αυτοί που σε μια μεγάλη δυσκολία εκμεταλλεύονται την κατάσταση και εκφράζουν μία διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης και είναι δουλειά των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς που το κάνουν αυτό».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σήμερα, Δευτέρα, έχουν πραγματοποιηθεί 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000.

Συνολικά, από την πρώτη μέρα της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας, έχουν γίνει περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί.

Από αυτούς, 5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ 4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...