970
Ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε όσα προηγουμένως είχαν διαρρεύσει πηγές του κόμματος για το δάνειο προς τον ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι είπε ο Κασσελάκης για τα 230.000 ευρώ που δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2024, 22:56
Ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε όσα προηγουμένως είχαν διαρρεύσει πηγές του κόμματος για το δάνειο προς τον ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τι είπε ο Κασσελάκης για τα 230.000 ευρώ που δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2024, 22:56

Το τριήμερο μετά των βουλευτών στις Σπέτσες, οι ισχυρισμοί (του) για την πρόταση υπουργοποίησής του στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ατζέντα της πρώτης εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη για το 2024 στο Star το βράδυ της Πέμπτης.

Ξεκινώντας από το τελευταίο από τα ζητήματα αυτά –που μάλλον δεν έκαναν καλό στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ– η δημοσιογράφος ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να γνωστοποιήσει το ποσό και τους όρους του δανείου προς την Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λέγοντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή για να αποτρέψει το ενδεχόμενο των εξαρτήσεων του κόμματος «από επιχειρηματικά συμφέροντα», ότι «όλα έχουν γίνει σύννομα» και ότι η «ένεση ρευστότητας» αφορούσε το ποσό των 230.000 ευρώ.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Διερευνήσατε όλα τα άλλα ενδεχόμενα πριν φτάσετε στο να δανείσετε εσείς;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Τα άλλα ενδεχόμενα είναι το κόμμα μου να είχε εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα. Αρα όχι. Δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί. Θα κάνουμε την εξυγίανση την οποία πρέπει να κάνουμε, την αναδιάρθρωση την οποία πρέπει να κάνουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στα πόδια του.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Υπό ποιες προϋποθέσεις; Με ποιους όρους δανείσατε;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Κυρία Ζαχαρέα, όλα έχουν γίνει σύννομα. Ρωτήστε τα άλλα κόμματα που χρωστάνε δισεκατομμύρια, πάρα πολλά εκατομμύρια τέλος πάντων.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Θα σας ρωτήσω τότε κάτι άλλο γιατί κι αυτό αιωρείται σαν απορία. Θα αναγκαστείτε να κλείσετε τα κομματικά Μέσα; Να κρατήσετε για παράδειγμα μόνο ηλεκτρονικές διευθύνσεις; Γιατί έχει ακουστεί και αυτό.

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτό θα είναι μια απόφαση την οποία θα τη λάβει η Πολιτική Γραμματεία την κατάλληλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή εμείς θέλουμε να βρούμε τρόπους να παραμείνουν εν ενεργεία και το ράδιο του κόμματός μας και η εφημερίδα του κόμματός μας.

Κληθείς να απαντήσει έπειτα σε ερώτηση για τη «συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες», ο ίδιος θέλησε αρχικά να διευκρινίσει:

«Δεν είναι ακριβώς συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες. Είναι μια πρόσκληση του προέδρου ενός κόμματος στους ανθρώπους οι οποίοι τους περασμένους μήνες στάθηκαν σωστά και μπροστά σε μια αναστάτωση, ανούσια αναστάτωση κατά τη γνώμη μου, και αυτή τη στιγμή βγάζουν πάρα πολλή δουλειά στη Βουλή. Και θα έρθουν στις Σπέτσες και θα βγάλουμε κι εκεί δουλειά. Και είναι πολύ σημαντικό για εμένα όλοι οι βουλευτές να συμμετέχουν σε όλα τα νομοσχέδια (…)».

Αρνήθηκε, δε, ότι «ακούσαμε κριτική και από ανθρώπους που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως οι κυρίες «Μάλαμα και Ακρίτα», κατά το σχόλιο της δημοσιογράφου. «Δεν ήταν ακριβώς κριτική. Οπως έχω δείξει και στο παρελθόν, δεν έχω κανένα ενδοιασμό να παίρνω πρωτοβουλίες οι οποίες είναι καινοφανείς για την ελληνική πραγματικότητα. Προφανώς όταν κάνεις κάτι τέτοιο, όταν παίρνεις μια τέτοια πρωτοβουλία, υπάρχει μια έκπληξη στην αρχή. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι και το προεδρείο μας και οι βουλευτές μας είναι ενθουσιασμένοι για την πρωτοβουλία (…)», υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει αν αναμένει να πάρει πίσω τα 230.000 ευρώ ή να σχολιάσει την επισήμανση της κυρίας Ζαχαρέα ότι τα έξοδα για το παραπάνω τριήμερο επίσης βγαίνουν από την τσέπη του, στρέφοντας τη συζήτηση στα «δανεικά και αγύριστα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας».

«Θα το έλεγε κάποιος και αριστερή στάση αυτό», απάντησε εξάλλου στην παρατήρηση ότι μάλλον έχει «χάσει αρκετά χρήματα» αφότου διαδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το τέλος της συνέντευξης τέθηκαν επί τάπητος και οι ισχυρισμοί –οι οποίοι έχουν διαψευστεί από την κυβέρνηση– ότι δέχθηκε πρόταση να μετάσχει στο Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τους οποίους ο Στέφανος Κασσελάκης επίσης ανήθηκε να δώσει διευκρινίσεις, παρά τις επίμονες ερωτήσεις. Επικαλέστηκε «στοιχεία» τα οποία δεν μοιράστηκε με τη δημοσιογράφο και χαρακτήρισε «κουτσομπολιά» το ερώτημα ποιο υπουργείο του προτάθηκε.

Ο επίμαχος διάλογος με την κυρία Ζαχαρέα είχε ως εξής:

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Να έρθω στην πρόταση για υπουργείο, που το είπε ο διευθυντής του γραφείου σας σε συνέντευξή του στο Documento, ότι ο κ. Διαματάρης σάς έκανε πρόταση για υπουργείο. Πως έγινε αυτή η πρόταση και τι υπουργείο σας πρότεινε;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ο διευθυντής του γραφείου μου έδωσε μια συνέντευξη στην οποία φανέρωσε κάτι το οποίο το γνώριζε με στοιχεία εδώ και χρόνια και αυτό έγινε…

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Οταν λέτε «στοιχεία»;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Με στοιχεία εδώ και χρόνια και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη χτες το βράδυ στον κ. Κουβαρά, η οποία αντίδραση με αυτό το ειρωνικό γέλιο «μα, αστειεύεστε;», μου θύμισε πάρα πολύ την αντίδρασή του στις υποκλοπές «μα είναι δυνατόν εγώ να παρακολουθώ τους υπουργούς μου;».

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Λέτε ένα γεγονός ότι «δέχτηκα πρόταση για υπουργείο». Εχουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Διαματάρη να λένε «όχι, ποτέ δεν έγινε αυτό». Με τι τρόπο αποδεικνύεται αυτό το οποίο λέτε εσείς;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ο κ. Διαματάρης διέψευσε για μετά τις εκλογές. Μετά άρχισαν και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να παίρνει πίσω πράγματα…

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Αρα επιμένετε εσείς σε αυτό.

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Οταν ο κ. Καπνισάκης, ο διευθυντής του γραφείου μου, με πήρε τηλέφωνο μετά τη συνέντευξή του και μου είπε «είπα αυτό, έκανα κάτι λάθος;» του λέω «όχι, την αλήθεια είπες». Εμείς δεν έχουμε θέμα με την αλήθεια. Δεν έχουμε θέμα με την αλήθεια!

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Τι υπουργείο σας πρότειναν κ. Πρόεδρε;

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Με κάθε σεβασμό, αυτά είναι κουτσομπολιά.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Ωραία, μπορείτε να μας πείτε με τι τρόπο σας το πρότειναν; Πήρε ο κ. Διαματάρης και είπε «Στέφανε, θέλω να σε ρωτήσω αν θέλεις αυτό;».

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Κυρία Ζαχαρέα, εγώ επέλεξα να ακολουθήσω αυτά τα οποία έβλεπα ως ένας νέος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα οποία συμβαδίζουν με την οικογένειά μου.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Αλλά στο συγκεκριμένο δεν απαντήσατε, αλλά εν πάση περιπτώσει (…).

  • Μετά το πέρας της συνέντευξης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης Κασσελάκη – ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του προέδρου του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...