145
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | INTIMEnews

Θεοχάρης: Στο 13% ο ΦΠΑ στον τουρισμό – άμεσα η μείωση

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 10:36
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
|INTIMEnews

Θεοχάρης: Στο 13% ο ΦΠΑ στον τουρισμό – άμεσα η μείωση

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 10:36

Την ένταξη της μείωσης του ΦΠΑ στον τουρισμό στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Οπως είπε, πρόκειται για τη μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13%, ώστε οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο προσεχές φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός χαρακτήρισε το 2019 χρονιά «σταθεροποίησης» για τον ελληνικό τουρισμό, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.

Εκτίμηση του κ. Θεοχάρη ήταν ότι σε γενικές γραμμές ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει στάσιμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα και αν καταγραφεί αύξηση, δεν θα συγκρίνεται με την διόγκωση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...