475
Η έκφραση του Τζάστιν Τριντό είναι δηλωτική: βρέθηκε στην άβολη θέση να πρέπει να απολογηθεί για τις πράξεις του | Reuters

Θάμπωσε το είδωλο του «λαμπερού» Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2016, 09:39
Η έκφραση του Τζάστιν Τριντό είναι δηλωτική: βρέθηκε στην άβολη θέση να πρέπει να απολογηθεί για τις πράξεις του
|Reuters

Θάμπωσε το είδωλο του «λαμπερού» Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2016, 09:39

Είτε έχει εύκολες τις συγγνώμες είτε, όντως, ενοχλήθηκε και ο ίδιος από τη συμπεριφορά του και ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί δημόσια. Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, την Πέμπτη, ζήτησε για τρίτη φορά συγγνώμη για τις κατηγορίες ότι φέρθηκε απρεπώς σε ένα μέλος του κοινοβουλίου, ενώ έσπρωξε ένα άλλο.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συνέβη στη Βουλή του Καναδά, η οποία δεν φημίζεται για το εκρηκτικό της κλίμα. Κι όμως, σε μια άκρως ταραχώδη ψηφοφορία που είχε να κάνει με τον περιορισμό της συζήτησης για τη νομοθεσία περί υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, ο Τριντό φαίνεται πως έχασε τη ψυχραιμία του.

Αίφνης, άρπαξε από τον ώμο τον βουλευτή των Συντηρητικών, Γκόρντον Μπράουν με σκοπό να τον τραβήξει από την ομήγυρη που είχαν σχηματίσει οι βουλευτές. Η ψηφοφορία καθυστερούσε αρκετά, καθώς αρκετοί βουλευτές των Νέων Δημοκρατών αντιδρούσαν έντονα.

Ο Τριντό προσέγγισε τον Μπράουν και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ήταν εκτός εαυτού. Μάλιστα ακούστηκε να βρίζει με σκαιό τρόπο τους βουλευτές και να τους ζητάει –άκομψα- να φύγουν. Υπάρχει καταγεγραμμένη σκηνή όπου ο Τριντό στην προσπάθειά του να τραβήξει τον Μπράουν, χτυπάει με τον ώμο του τη βουλευτή των Νέων Δημοκρατών, Ρουθ Ελεν Μπροσό.

Οπως ήταν λογικό, στη συνέχεια επικράτησε χάος με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να χτυπούν ρυθμικά τα έδρανά τους και τον ηγέτη των Νέων Δημοκρατών, Τομ Μουλκέρ να καταφέρεται εναντίον του Τριντό και να τον κατηγορεί ευθέως ότι χτύπησε μια γυναίκα. «Είσαι αξιολύπητος. Πώς μπόρεσες να χτυπήσεις μια γυναίκα;», του φώναζε συνεχώς.

Ο Τριντό ζήτησε αρχικά δύο φορές συγγνώμη και άλλη μια, τρίτη, την Πέμπτη λέγοντας: «Οσο μεγάλη και αν ήταν η ένταση στη Βουλή δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά μου. Εκανα ένα λάθος και το μετανιώνω. Ψάχνω τον τρόπο να επανορθώσω. Αποδέχομαι την ευθύνη πλήρως για την κακή μου συμπεριφορά και ζητάω από τους Καναδούς να δείξουν κατανόηση και συγχώρεση».

Πάντως, το επεισόδιο δεν πρόκειται να μείνει εκεί, καθώς αναμένεται να εξεταστεί από υπερκομματική επιτροπή της Βουλής για να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκαν τα δικαίωμα της Μπροσό.

Αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στον Τριντό και τόνισαν πως μια συγγνώμη δεν φτάνει και ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάποια τιμωρία.

Το επεισόδιο στη Βουλή κυριάρχησε στη δημόσια σφαίρα: στο Twitter δημιουργήθηκε και hashtag  #elbowgatetrending.

Ο Μπράουν, που βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης, είπε στη συνέχεια ότι όταν τον έπιασε ο Τριντό του ζήτησε με έντονο ύφος να πάρει το χέρι του από πάνω του. Πάντως, υπήρξαν και άλλοι βουλευτές που πήραν το μέρος του Τριντό αποδίδοντας την έκρηξή του στην έντονα συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε κατά τη ψηφοφορία. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι τόνιζαν πως η συγγνώμη του ήταν αρκετή.

Πάντως, και οι εφημερίδες της χώρας σημείωναν πως το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να είναι μια κηλίδα στο μέχρι πρότινος άμεμπτο και πρόσχαρο προφίλ του Τριντό, κάτι που τον έχει κάνει αγαπητό όχι μόνο στον Καναδά, αλλά και στο εξωτερικό.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...