179
Ο ταξίαρχος Iσμαήλ Καανί | Twitter

«Θα δείτε πτώματα Αμερικανών παντού»: Ο διάδοχος του Σουλεϊμανί ορκίζεται εκδίκηση

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 22:32
Ο ταξίαρχος Iσμαήλ Καανί
|Twitter

«Θα δείτε πτώματα Αμερικανών παντού»: Ο διάδοχος του Σουλεϊμανί ορκίζεται εκδίκηση

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 22:32

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, ο οποίος διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, διεμήνυσε ότι «αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Απειλές φτάνουν, μετά τον ιρανό πρόεδρο και από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν για τον θάνατο του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

Η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια και το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι», τόνισε ο Ζαρίφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...