224
Ο Μπομπ Ντίλαν σε παλιότερη συναυλία του | REUTERS/Ki Price

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στις συναυλίες του Ντίλαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 17:31
Ο Μπομπ Ντίλαν σε παλιότερη συναυλία του
| REUTERS/Ki Price

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στις συναυλίες του Ντίλαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 17:31

Πόλεμο στα κινητά τηλέφωνα κήρυξε ο Μπομπ Ντίλαν, ανακοινώνοντας ότι απαγορεύεται η χρήση τους στις συναυλίες του.

Ο 81χρονος Ντίλαν, που, εξαιρουμένων των δύο χρόνων της πανδημίας, δεν έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, έχει πουλήσει τα δικαιώματα των τραγουδιών του στην Sony, και έτσι το μόνο του εισόδημα πλέον προέρχεται από τις συναυλίες.

Γι’ αυτό τον λόγο, θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα κυκλοφορεί βιντεοσκοπημένο ή ηχογραφημένο υλικό χωρίς την άδειά του και ακολούθησε το παράδειγμα άλλων σταρ, όπως η Μαντόνα, η Αλίσια Κίις και ο Ντέιβ Σαπέλ, απαιτώντας από τους κατόχους εισιτηρίων να κλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε ειδικές θήκες στην είσοδο του συναυλιακού χώρου.

Η ειδική θήκη Yondr που κλειδώνει το κινητό χρησιμοποιείται σε συναυλίες κυρίως στις ΗΠΑ

Οι θήκες αυτές ονομάζονται Yondr και κλειδώνουν το κινητό στο εσωτερικό τους. Ο κάτοχος του τηλεφώνου την παίρνει μαζί του μέσα στη συναυλία, και την ξεκλειδώνει με τη χρήση του ειδικού μαγνήτη όταν φεύγει. Στη διάρκεια της συναυλίας, δεν έχει πρόσβαση στη συσκευή.

Ο Ντίλαν έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτό στις πρόσφατες συναυλίες του επί αμερικανικού εδάφους και τώρα το προωθεί και στη Βρετανία, όπου θα δώσει εννέα συναυλίες σε 13 βράδια.

Στο γράφημα εξηγείται η λειτουργία της θήκης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...