215
Ο Νίκος Δένδιας ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον Γιαν Κούμπις | Υπουργείο Εξωτερικών

Συνάντηση Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 15:27
Ο Νίκος Δένδιας ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον Γιαν Κούμπις
|Υπουργείο Εξωτερικών

Συνάντηση Δένδια με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2021, 15:27

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα τ0υ ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis), είχε στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και η σταθερή στήριξη της Ελλάδας στο έργο του ειδικού απεσταλμένου και στις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρήνη και σταθερότητα προς όφελος του λιβυκού λαού, ανέφερε στη σχετική ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Λιβύη, η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο (121 ψήφοι επί 132 παρόντων βουλευτών).

Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σχήμα προϊόν πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την έξοδο της χώρας από το χάος και τη διακυβέρνησή της μέχρι τις εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, που έχουν επίσης προγραμματιστεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΟΗΕ χαιρέτισε ως ιστορική τη συνεδρίαση του λιβυκού κοινοβουλίου στη Σύρτη, στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές –ανατολική και δυτική Λιβύη– κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα προς την επανένωση της βορειοαφρικανικής χώρας.

«Θα είναι η κυβέρνηση όλων των Λίβυων», υποσχέθηκε συγκινημένος ο νέος πρωθυπουργός. «Η Λιβύη είναι μία και ενωμένη». Ο Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα παρουσίασε ένα κυβερνητικό σχήμα που αντιπροσωπεύει όλους τους Λίβυους. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης ανατέθηκαν σε γυναίκες για πρώτη φορά στη χώρα.

Για ιστορική ημέρα μίλησε και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Αγκίλα Σάλεχ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...