190
Οι Αρχές θεωρούν ότι αιτία της κατάρρευσης ήταν έκρηξη αερίου | REUTERS/Andrey Serebryakov

Ρωσία: Σε 37 ανέρχονται οι νεκροί της κατάρρευσης της πολυκατοικίας – Καλύτερα το βρέφος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 07:57
Οι Αρχές θεωρούν ότι αιτία της κατάρρευσης ήταν έκρηξη αερίου
|REUTERS/Andrey Serebryakov

Ρωσία: Σε 37 ανέρχονται οι νεκροί της κατάρρευσης της πολυκατοικίας – Καλύτερα το βρέφος

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 07:57

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε μεγάλο μέρος πολυκατοικίας στην πόλη Μαγκνιτογκόρσκ στα Ουράλια ανέρχεται σε τουλάχιστον 37, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τον ίδιο, μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί 22 θύματα, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών.

Τμήμα της πολυκατοικίας κατέρρευσε όταν σημειώθηκε έκρηξη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Μαγκνιτογκόρσκ, βιομηχανική πόλη στην περιφέρεια Τσελιάμπινσκ, 1.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στα Ουράλια.

Η κατάρρευση οφειλόταν σε έκρηξη που οι αρχές θεωρούν πως προκάλεσε η διαρροή αερίου θέρμανσης, ωστόσο εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα. Οι Αρχές έχουν απορρίψει την περίπτωση η κατάρρευση να οφείλεται σε εκρηκτικά.

Σχεδόν 1.100 άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο από μπετόν που ανεγέρθηκε το 1973, την εποχή της ΕΣΣΔ, και είχε 35 διαμερίσματα.

Την Τρίτη είχε εντοπιστεί ζωντανό ένα βρέφος 10 μηνών που επιβίωσε 35 ώρες στα χαλάσματα μέσα σε ψύχος που τη νύχτα έπεσε ακόμη και στους -27 βαθμούς.

Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μόσχα, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για κρυοπαγήματα και τραύματα στο κεφάλι και κατάγματα στα πόδια. Ωστόσο, αργότερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα τραύματα στο κεφάλι δεν είναι σοβαρά και η κυκλοφορία του αίματος του βρέφους έχει βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...