174
Φωτογραφία αρχείου | INTIME NEWS

Συνελήφθη ο υπαίτιος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 14:53
Φωτογραφία αρχείου
|INTIME NEWS

Συνελήφθη ο υπαίτιος για τις πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 14:53

Συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής για τις τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο όρος Αιγάλεω. Η τελευταία ξέσπασε την Κυριακή στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πρόκειται για τούρκο υπήκοο ο οποίος έχει ομολογήσει τον εμπρησμό και αναμένεται να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κικίλιας έγραψε στην πλατφόρμα Χ:

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 33χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κρατείται και θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ο συλληφθείς είναι αιτών ασύλου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας διερευνούν το προφίλ του.

Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 31 αγροτοδασικές και 103 αστικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...