195
Άνθρωποι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τη φονική κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα | Andrew Ruing/Handout via REUTERS

Παπούα Νέα Γουινέα: Εκατοντάδες νεκροί από κατολίσθηση

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 13:21
Άνθρωποι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τη φονική κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα
|Andrew Ruing/Handout via REUTERS

Παπούα Νέα Γουινέα: Εκατοντάδες νεκροί από κατολίσθηση

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 13:21

Εκατοντάδες είναι τα θύματα της μεγάλης κατολίσθησης που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Παπούα Νέα Γουινέα, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές.

Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 670 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 1.100 σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από χώμα λάσπη και πέτρες.

Το χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, σε απόσταση περίπου 600 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι, φαίνεται πως έχει ισοπεδωθεί πλήρως ενώ έχουν πληγεί τουλάχιστον άλλα πέντε χωριά στην επαρχία Μουλιτάκα.

Αυτή είναι η εικόνα στην επαρχία Μουλιτάκα, μετά την κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Emmanuel Eralia via REUTERS

Μέχρι ώρας, έχουν εκτοπιστεί πάνω από 1.000 άτομα. Οργανώσεις αρωγής έχουν δηλώσει ότι και άλλα σπίτια μπορεί να κινδυνεύσουν καθώς το έδαφος παραμένει ασταθές.

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις, στις πληγείσες περιοχές κατοικούν μόνιμα σχεδόν 4.000 άνθρωποι, ενώ το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και καταφύγιο για ανθρώπους που εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων σε κοντινές περιοχές.

Λόγω της κατολίσθησης έχει αποκοπεί η οδική πρόσβαση και οι προσπάθειες παροχής βοήθειας έχουν καταστεί δύσκολες. Ο μόνος τρόπος για να φθάσει κάποιος στην περιοχή είναι με ελικόπτερο, όπως μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corp.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...