262
Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ αναχαιτίζει έναν πύραυλο από παλαιότερη επίθεση | REUTERS/Amir Cohen

Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Τελ Αβίβ – Αναχαίτιση από το Iron Dome

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 15:24
Το αντιπυραυλικό σύστημα Iron Dome του Ισραήλ αναχαιτίζει έναν πύραυλο από παλαιότερη επίθεση
|REUTERS/Amir Cohen

Πυραυλική επίθεση της Χαμάς στο Τελ Αβίβ – Αναχαίτιση από το Iron Dome

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 15:24

Νέα πυραυλική επίθεση -ύστερα από τέσσερις μήνες «ησυχίας»- εξαπέλυσε η εξτρεμιστική οργάνωση της Παλαιστίνης Χαμάς στο Τελ Αβίβ, εκτοξεύοντας ρουκέτες από τη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ την Κυριακή. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι  εκτοξεύτηκαν οκτώ ρουκέτες και οτι κάποιες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome. Ήδη κυκλοφορούν εικόνες που δείχνουν υπολείμματα των πυράυλων πεσμένα σε διάφορα σημεία.

Κομμάτι από ρουκέτα, πεσμένο έξω από σχολείο στην Herzliya του κεντρικού Ισραήλ, 26 Μαΐου 2024. REUTERS/Yair Back

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι είχε βάλει στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ με ένα «μεγάλο μπαράζ πυραύλων» ως απάντηση στις ισραηλινές «σφαγές εναντίον αμάχων».

Η νέα επίθεση αποδεικνύει ότι η Χαμάς διατηρεί ακόμη την ικανότητα εκτόξευσης πυράυλων, παρά τα αλλεπάλληλα ισραηλινά χτυπήματα κατά των δυνάμεών της.

Φωτογράφος καταγράφει τις ζημιές στο εσωτερικό ενός σπιτιού στην Herzliya του Ισραήλμετά μετά την πυραυλική επίθεση της Χαμάς. 26 Μαΐου 2024. REUTERS/Nir Elias
Συνεδριάζει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για την απελευθέρωση των ομήρων

Στο μεταξύ, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προγραμματίζεται την Κυριακή συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθούν οι προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στην Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων», είπε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς αναζωπυρώνονται οι προσπάθειες για την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο παλαιστινιακό έδαφος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...