401
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: μέτωπο με τη Δικαιοσύνη | ΙΝΤΙΜΕ

Πολάκης κατά εισαγγελέων και δικαστών για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 21:30
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: μέτωπο με τη Δικαιοσύνη
|ΙΝΤΙΜΕ

Πολάκης κατά εισαγγελέων και δικαστών για την υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 21:30

Πιέσεις στη Δικαιοσύνη ασκεί με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προβάλλοντας, μάλιστα, ισχυρισμούς για καθυστέρηση στη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, σε μια μακροσκελή ανάρτηση του, ο κ. Πολάκης στοχοποιεί ονομαστικά δικαστές που χειρίζονται τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ προαναγγέλλει συνέχεια σε αυτά που γράφει. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η απαγγελία κατηγορίας κατά του Νίκου Μανιαδάκη και η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε βάρος του «έχει φέρει πανικό σε όλο το σύστημα των λαμόγιων που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Παράλληλα, διατυπώνει ερωτήματα «προς τους αρμόδιους εισαγγελείς ή την ηγεσία της Δικαιοσύνης» για την εξέλιξη συγκεκριμένων υποθέσεων, φτάνοντας ακόμη και σε κρίσεις για την ποινική αντιμετώπιση προσώπων (διατυπώνει εκτιμήσεις για την πιθανή προφυλάκισή τους).

Αναρωτιέται λοιπόν (η ορθογραφία δική του):

«1. Γιατί η κυρία Μπόζνου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή,
2. Γιατί η κυρία Μαρία Λουίζα Ιωαννίδου, ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, δεν έχει καλέσει ακόμη για ανάκριση (και πιθανή προφυλάκιση) «τα μέλη της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σία»,
3. Γιατί η κυρία Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον έλεγχο για το πόθεν έσχες πολλών μελών της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και
4. Γιατί οι εισαγγελείς διαφθορά Νίκος Πολυκρέτης και Κωνσταντίνος Κουντριάς δεν έχουν ολοκληρώσει την προανάκριση κατά του κ. Στουρνάρα, που όπως υποστηρίζει, έκανε διαρροές που οδήγησαν στην πτώση της μετοχής της Πειραιώς».

Ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι γνωρίζει για τα ζητήματα αυτά επειδή έχει πάει ο ίδιος στην εισαγγελία διαφθοράς με χαρτιά και στοιχεία ήδη από την εποχή της κυρίας Ράικου, η οποία «απλά δεν έκανε τίποτα».

Aδωνις για Πολάκη: «Ισόβια θα πάει!»

Σφοδρή κριτική προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ασκεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο Twitter επισημαίνοντας ότι ο κ. Πολάκης κατηγορεί ονομαστικά το μισό δικαστικό Σώμα για συγκάλυψη.

Σχολιάζοντας το μήνυμα που δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αν. υπουργός Υγείας, όπου επιτίθεται κατά εισαγγελέων και δικαστών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι ένας μετέχων της εκτελεστικής εξουσίας παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και καταλήγει: «θα πάει ισόβια».

«Ζούμε απίστευτες στιγμές! Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης κατηγορεί ονομαστικά το μισό δικαστικό Σώμα για συγκάλυψη. Δηλαδή ένας μετέχων της Εκτελεστικής Εξουσίας παρεμβαίνει στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και ονοματίζει τους χειριστές των διαφόρων υποθέσεων! Ισόβια θα πάει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News