323
Ο Γιώργος Κυρίτσης «ενοχλήθηκε» από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα | Nikos Libertas / SOOC

Στον Κυρίτση δεν άρεσαν τα συγχαρητήρια του Τσίπρα στην Παπαχρήστου

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 10:48
Ο Γιώργος Κυρίτσης «ενοχλήθηκε» από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα
|Nikos Libertas / SOOC

Στον Κυρίτση δεν άρεσαν τα συγχαρητήρια του Τσίπρα στην Παπαχρήστου

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 10:48

Η ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να συγχαρεί -μέσω Τwitter την Βούλα Παπαχρήστου για την μεγάλη επιτυχία της να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Βερολίνου το βράδυ της Παρασκευής, βρήκε αντίθετο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, που θυμήθηκε το… ρατσιστικό παρελθόν της αθλήτριας.

Η Παπαχρήστου είχε αποκλειστεί το 2012 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για ένα ρατσιστικό σχόλιο: «Mε τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Φυσικά δεν ήταν μόνο το σχόλιο. Εκείνη την εποχή η Βούλα Παπαχρήστου εμφανιζόταν στο πλευρό του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, είχε μόλις σοκάρει τη χώρα με τους τραμπουκισμούς του κατά της Λιάνας Κανέλλη.

Αυτά όμως συνέβησαν πριν από έξι ολόκληρα χρόνια. Θα έπρεπε, λογικά, να είναι παρελθόν. Είναι όμως;

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη, ως όφειλε εκ της θέσεώς του, τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης (όπως έκανε και με τον Τεντόγλου και τις Στεφανίδη-Κυριακοπούλου).

Αλλά αυτά τα συγχαρητήρια ενεργοποίησαν τα περίφημα «αριστερά» αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, ανώνυμοι, διαφώνησαν στα social media, αλλά ο Γιώργος Κυρίτσης είναι επώνυμος. Εσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του, λέγοντας ότι ήταν «κακή επιλογή» του Πρωθυπουργού να συγχαρεί τη Βούλα Παπαχρήστου —λες και ο Πρωθυπουργός είναι μόνο για όσους αρέσουν στον κ. Κυρίτση και όχι Πρωθυπουργός όλης της χώρας.

Αυτό πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ποτέ δεν έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση σε μία σειρά από ζητήματα που κανονικά θα έπρεπε να «ενοχλούν» την αριστερή του φύση. Προφανώς θεώρησε ότι το μείζον είναι να ασκήσει κριτική στον κ. Τσίπρα με αφορμή ένα μήνυμα συγχαρητηρίων σε μια αθλήτρια…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...