284
Η Βούλα Παπαχρήστου πανηγυρίζοντας στο Βερολίνο | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Χρυσή και η Παπαχρήστου στο Βερολίνο!

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 22:47
Η Βούλα Παπαχρήστου πανηγυρίζοντας στο Βερολίνο
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Χρυσή και η Παπαχρήστου στο Βερολίνο!

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2018, 22:47

Για την Βούλα Παπαχρήστου είναι μια κάποια δικαίωση, ένα comeback, που λένε οι Αγγλοσάξωνες. Εξι χρόνια πριν είχε τεθεί εκτός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω των ρατσιστικών σχολίων της —ήταν και οι εμφανίσεις της στο πλευρό του χρυαυγίτη Κασιδιάρη που δεν βοήθησαν— και η καριέρα της είχε κοπεί απότομα, όχι βέβαια χωρίς λόγο. Εξι χρόνια μετά βρέθηκε να πανηγυρίζει ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Στίβου του Βερολίνου και να δέχεται τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου· ας μην γελιόμαστε, η παρουσία της Παπαχρήστου στο σκάμμα του τριπλού είχε πάντα και πολιτική χροιά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως, δεν έσπευσε να τη συγχαρεί όπως είχε κάνει με τον Τεντόγλου και τις Στεφανίδη-Κυριακοπούλου. Ισως του ξέφυγε, ίσως όχι…

Σε κάθε περίπτωση, η 29χρονη άλτρια προσέφερε ένα ακόμη χρυσο μετάλλιο -το τρίτο- για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου. Ηταν άλλωστε φαβορί. Και το κατάφερε, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο της άλμα, η ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο 14,60 μ. και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση, αφού καμία αθλήτρια δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει στις προσπάθειες που ακολούθησαν.

Η @papachristouv έκανε 14,60 μ. στο δεύτερο άλμα της και έβαλε υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο. Πάμε!!!! #berlin2018

Geplaatst door Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων op Vrijdag 10 augustus 2018

Τα υπόλοιπα άλματα της Παπαχρήστου ήταν άκυρα, πέραν του τελευταίου, που έφτασε στο 14,32 μ. Ο στόχος της όμως, είχε επιτευχθεί! Μετά το επιτυχημένο άλμα της, αφιέρωσε την προσπάθεια στα θύματα των πυρκαγιών, δείχνοντας τον ουρανό του Βερολίνου.

«Ηξερα ότι ήμουν σε θέση να κερδίσω από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Γερμανία. Είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε μετά τον αγώνα της.

«Εύχομαι να χάρισα στους Ελληνες λίγη αισιοδοξία και ένα χαμόγελο. Ειδικά στις οικογένειες που ακόμα θρηνούν στην Ανατολική Αττική. Εύχομαι να μην ζήσουμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.