330
Η αποχώρηση από την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, επί της Βασ. Γεωργίου: (από δεξιά) Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 13:18
Η αποχώρηση από την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, επί της Βασ. Γεωργίου: (από δεξιά) Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2023, 13:18

Μετά τον «πρωινό καφέ» και τη διυπουργική σύσκεψη κατά την οποία αποφασίστηκε η στάση της κυβέρνησης και της ελληνικής Πολιτείας σχετικά με την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, σειρά είχαν οι διαβουλεύσεις με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου, ο πρωτότοκος Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος μετέβησαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος καθώς φαίνεται έχει αναλάβει να χειριστεί το όλο θέμα.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική σύσκεψη και ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, νωρίτερα, ο έκπτωτος βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των προγόνων του.

Η οικογένεια είχε ζητήσει να τεθεί η σορός του Κωνσταντίνου σε διήμερο ή τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, ωστόσο από την κυβέρνηση το μήνυμα ήταν πως αν επιλεγεί για την εξόδιο ακολουθία ένας ναός τόσο μεγαλοπρεπής και εμβληματικός όσο η Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, τέτοιο αίτημα δεν θα είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί.

Πληροφορίες ανέφεραν πως οι γιοι του Κωνσταντίνου επικοινώνησαν με την αρχιεπισκοπή Αθηνών για να ανακοινώσουν την εκδημία του τέως βασιλιά και ζήτησαν να τελέσει την εξόδιο ακολουθία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η ιεραρχία, δηλαδή η τελετή να γίνει παρουσία και άλλων μητροπολιτών, στη Μητρόπολη Αθηνών. Αυτό συνηγορεί στο βασικό σενάριο, ότι η κηδεία του Κωνσταντίνου θα γίνει όντως στη Μητρόπολη, σε ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο λίγων ωρών, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, υπό τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, «ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...