238
Στιγμιότυπο από τους «Πλανήτες» της Πατρίσια Απέργη | Dublin Dance Festival

Στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δουβλίνου τρεις ελληνικές ομάδες χορού

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 31 Μαρτίου 2016, 11:41
Στιγμιότυπο από τους «Πλανήτες» της Πατρίσια Απέργη
|Dublin Dance Festival

Στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δουβλίνου τρεις ελληνικές ομάδες χορού

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 31 Μαρτίου 2016, 11:41

Οπως ανακοινώθηκε, τρεις έλληνες χορογράφοι και ομάδες χορού θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Χορού του Δουβλίνου από τις 17 Μαΐου ως τις 28 Μαΐου. Πρόκειται για τους Αερίτες της Πατρίσια Απέργη, τον Ευρυπίδη Λασκαρίδη και τον Ιωάννη Μανταφούνη.

Untitled3

Διαβάζουμε στο πρόγραμμα, το Φεστιβάλ θα ανοίξει με τους «Πλανήτες» της Πατρίσια Απέργη και της ομάδας της «Αερίτες», ένα «έντονα σωματικό κομμάτι για πέντε χορευτές οι οποίοι ως μετανάστες βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση –ακριβώς όπως οι πλανήτες». Διάφορες παραδόσεις συναντιούνται στη χορογραφία της, από το φλαμένγκο ως χορούς της Μέσης Ανατολής. «Ενα υψηλής ενέργειας μείγμα δυναμικών κινήσεων και οξύτατου χιούμορ», γράφει το σημείωμα στο πρόγραμμα.

Το «Relic» του Ευρυπίδη Λασκαρίδη με την ομάδα Osmosis Performing Co έρχεται στις 26 Μαΐου. Σε ένα μπανάλ αλλά σουρεαλιστικό κόσμο, ο performer με το κακοσχηματισμένο σώμα στέκεται κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό. Μαζί διασκεδαστικό και τραγικό, ψυχαγωγεί και σοκάρει με στοιχεί καμπαρέ, βοντβίλ και χοντροκομμένης φάρσας.

Untitled1

Στις 27 Μαΐου, ο Ιωάννης Μανταφούνης μαζί με την Αοife McAtamney παρουσιάζουν το «Οne, Οne, Οne». Μια «πειραματική εμπειρία που καλεί το κοινό να δοκιμάσει τα όρια του». Στο πάτωμα υπάρχουν δυο παράλληλες γραμμές, μια καρέκλα με έναν χορευτή σε κάθε γραμμή και από μία ακόμα καρέκλα όπου κάθονται δύο θεατές. Διατηρώντας οπτική επαφή, οι χορευτές ανταποκρίνονται σωματικά και διανοητικά στους θεατές.

Untitled

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...