284
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2015 | BAKU 2015

Ο Παπαϊωάννου υποψήφιος για ΕΜΜY

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 28 Μαρτίου 2016, 10:41
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2015
|BAKU 2015

Ο Παπαϊωάννου υποψήφιος για ΕΜΜY

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 28 Μαρτίου 2016, 10:41

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές με την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, που έγιναν το καλοκαίρι στο Μπακού, με τον τίτλο «Origins». Ο γνωστός χειροποίητος τρόπος του στη συνάντησή του με την υψηλή τεχνολογία, η ικανότητα του να αφηγείται χωρίς φτιασίδια την ιστορία εστιάζοντας σε στιγμές που συμπυκνώνουν βίωμα και αισθητική, διακρίθηκαν στην τελετή. Καθόλου τυχαία επέλεξε σε αυτή τη διαδικασία να έχει δίπλα του εξήντα έλληνες σχεδόν από όλες τις ειδικότητες.

ORIGINS (2015) / final scene from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Η εντυπωσιακή τελετή ανταμείβεται τώρα με πλήθος υποψηφιοτήτων για τα γνωστά βραβεία ΕΜΜΥ που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου. Στην κατηγορία Σκηνοθεσία (special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο & Greg Breakell ως σκηνοθέτες και οι Τίνα Παπανικολάου και Louise Story ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον σκηνικό σχεδιασμό και τη σκηνική διεύθυνση, υποψήφιοι είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεμίρης, ο Michael Curry ως art director και ο Nicholas Mahon ως σχεδιαστής σκηνικών. Στη μουσική διεύθυνση και στη μουσική σύνθεση υποψήφιοι είναι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρετζής. Για τους φωτισμούς υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

ORIGINS (2015) / europa and the bull from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Ο σπουδαίος Αγγελος Μέντης μαζί με τη Yashi διεκδικούν το βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια, όπως και η Paula Ryan. Τέλος η τελετή έναρξης είναι υποψήφια και για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου, με το βραβείο να διεκδικούν για το τελικό αποτέλεσμα Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και Justin Arthur.

Screenshot_11_78

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News