302
O υπογράφων την επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, διευθυντής της FIFA Μπγιορν Βασσάλο | Twitter

Eκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο της FIFA – Τι διαμηνύει σε Βασιλειάδη

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 17:48
O υπογράφων την επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, διευθυντής της FIFA Μπγιορν Βασσάλο
|Twitter

Eκτάκτως στην Αθήνα κλιμάκιο της FIFA – Τι διαμηνύει σε Βασιλειάδη

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 17:48

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απάντησε στην επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ενημερώνοντας ότι εκπρόσωποί της φθάνουν εντός της ημέρας στην Αθήνα προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας την περασμένη Κυριακή και την απόφαση της κυβέρνησης για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερα Λίγκας.

Στην επιστολή του, ο διευθυντής της FIFA,Μπγιορν Βασάλο, αφού υπογραμμίζει πως αρμόδια για την επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν για το ελληνικό πρωτάθλημα), υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην προσπάθεια απάλειψης κάθε μορφής βίας από το ποδόσφαιρο.

fifa

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κ. Βασάλο στον υφυπουργό Αθλητισμού:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με την παρούσα επιβεβαιώνω την παραλαβή της επιστολής σας, με ημερομηνία 12.03.18, το περιεχόμενο της οποίας έλαβε τη δέουσα προσοχή.

Η FIFA βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, μετά από όσα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη και παρακολούθηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και απόψε μια αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς με όσα διαδραματίζονται.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης και επομένως οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα επιβληθούν άπτονται της δικαιοδοσίας της ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μία ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην προσπάθεια εξολόθρευσης όλων των μορφών βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο».

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA / UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Την ίδια ημέρα η αντιπροσωπεία της FIFA θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο  Βασιλειάδη, προτού αυτός δει τους προέδρους ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...