635
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος σε παλαιότερη απολογία του στον ανακριτή | ΙΝΤΙΜΕnews

Στη Βουλή η δικογραφία για Folli Follie – Ενώπιον της ανακρίτριας ξανά οι Κουτσολιούτσοι

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 09:36
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος σε παλαιότερη απολογία του στον ανακριτή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στη Βουλή η δικογραφία για Folli Follie – Ενώπιον της ανακρίτριας ξανά οι Κουτσολιούτσοι

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2020, 09:36

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για το σκάνδαλο της Folli Follie μετά τις αποκαλύψεις για πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και πρώην υπουργούς, οι οποίοι πάντως με ανακοινώσεις τους αρνούνται οιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η υπόθεση της Folli Follie αναγκαστικά θα έρθει στη Βουλή γιατί εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κληθείς να σχολιάσει σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 όσα έχουν δει από τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος θέλησε να σημειώσει ότι δεν πρόκειται για κάποιο δημοσίευμα ή ρεπορτάζ κάποιου δημοσιογράφου, αλλά για κάτι που βγήκε από την έκθεση ελέγχου που έγινε στην εταιρεία και πλέον οφείλονται απαντήσεις.

Η δικογραφία αναμένεται πλέον να διαβιβαστεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την Τρίτη εν μέσω αντιδράσεων μετά τη δημοσιοποίηση των email που εμπεριέχονται στην ενδιάμεση έκθεση της PwC, με αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης και Μπαλαούρας), η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie έχει καλέσει την οικογένεια Κουτσολιούτσου σε συμπληρωματική απολογία.

Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Με δεδομένες τις αναφορές στα e-mail περί παρεμβάσεων ή έστω ειδικού ενδιαφέροντος να «παγώσει» ή να καθυστερήσει ο έλεγχος της Folli Follie, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προ ημερών μπήκε στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχειοθέτησης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν με μήνυσή τους 19 επενδυτές της Folli Follie, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

Οι Δημήτρης, Τζώρτζης (προσωρινά κρατούμενοι ήδη) και Κατερίνα Κουτσολιούτσου (ελεύθερη με όρους) καλούνται να δώσουν συμπληρωματική απολογία για επιπλέον διερευνώμενες πράξεις ξεπλύματος χρήματος και χειραγώγησης.

Σημειώνεται πως η κλήση είχε προηγηθεί και δεν συνδέεται με την έκθεση της PwC, αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της συγκυρίας.

Με τις συμπληρωματικές απολογίες κλείνει η κύρια έρευνα και η δικογραφία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα στον εισαγγελέα, προκειμένου τελικά να αποφασιστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο αν και πότε θα πάει στο ακροατήριο.

Σε συνέχεια των στοιχείων (και των αναφορών στα ονόματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) που εμπεριέχονται στην έκθεση της PWC, στο προσκήνιο ήρθε ανάρτηση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Μάκη Μπαλαούρα, στο site makisbalaouras.gr, όπου προέβαλε εκδήλωση (bazaar) της Folli Follie στη Ζαχάρω, πόλη της εκλογικής του περιφέρειας, της Ηλείας, τον Οκτώβριο του 2018, περίοδος κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το σκάνδαλο της Folli Follie.

«Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Σάββατο ώρα 19:00-21:00, και την Κυριακή ώρα 11:00-21:00, πραγματοποιήθηκε BAZAAR με επώνυμα προϊόντα της Folli Follie Group σε ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως.

Η ενέργεια αυτή ανήκει σε πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της δωρεάς», αναφέρεται συγκεκριμένα στη εν λόγω ανάρτηση, όπου τονίζεται πως η ανταπόκριση του Ομίλου FFGROUP στην πρόσκληση χορηγίας ήταν άμεση.

Η ανάρτηση κλείνει με τα ευχαριστήρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζαχάρως προς τον κύριο Μπαλαούρα και τη Folli Follie.

Σε ανακοίνωσή του ο Μάκης Μπαλαούρας ξεκαθαρίζει ότι «0υδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί».

Και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου».

Κατά πληροφορίες στην έκθεση της PWC αναφέρεται ότι το ποσό των 80.000 ευρώ εκταμιεύθηκε, χωρίς ωστόσο να καταλήγει σε συμπέρασμα για το πού κατέληξαν τα χρήματα αυτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...