256
| INTIMEnews

Στην τελετή αποφοίτων του Boston College o Πρωθυπουργός πριν από το Νταβός

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 08:59
|INTIMEnews

Στην τελετή αποφοίτων του Boston College o Πρωθυπουργός πριν από το Νταβός

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2022, 08:59

Δεύτερο ταξίδι στις ΗΠΑ για το Πρωθυπουργό, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, αυτή τη φορά στη Βοστώνη, όπου αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος), θα απευθύνει ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

Το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα 01.00 π.μ.), ο Πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του Boston College.

Σήμερα, στις 16.00 μ.μ. τοπική ώρα, θα απευθύνει ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκ των ομιλητών στο European Dinner μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το επόμενο πρωί θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας μαζί με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας κ.ά., όπου θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα ενέργειας.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα έχει εφ’ όλης της ύλης, one on one, συζήτηση με τον πρόεδρο του Φόρουμ του Νταβός Μπόργκε Μπρέντε.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους της Mubadala Investment Company των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον πρόεδρο της VW Χέρμπερτ Ντις, τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, τον αντιπρόεδρο της Google Ματ Μπρίτιν, τον πρόεδρο της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, Νικ Κλεγκ και τον δισεκατομμυριούχο αμερικανό επενδυτή Ρέι Ντάλιο της Bridgewater Associates.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...